Fynsk guld: Verdensmester i OL-disciplin

Maja Jager kan nu kalde sig verdensmester
Foto: Peter Leth-Larsen

Fynsk guld: Verdensmester i OL-disciplin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Maja Jager fra Broby Bueskytteklub står bag en af årets største danske idrætspræstationer: Søndag har hun vundet guld ved VM i Tyrkiet.

Bueskydning: Maja Jager fra Broby Bueskytteklub har søndag leveret en af årets allerstørste danske idrætspræstationer.

I VM-finalen i Belek, Antalya, i Tyrkiet har hun med et mulehår besejret Xu Jing i recurve-klassen, der er en OL-disciplin.

Maja Jager har tidligere i turneringen vist, at hun har de bedste nerver, når de to kombattanter skal i såkaldt "shoot off", hvis stillingen er lige.

Sådan vandt hun finalen. I "shoot off" havde de to skytter hver en pil. Begge ramte en nier på pladen, men Maja Jagers pil var et par millimeter tættere på 10 end kineserens.

På samme måde har hun tidligere i turneringen besejret sidste års OL-guldvinder fra Sydkorea.

- Det her er helt vildt. Jeg var selv henne og måle den afgørende pil. Vi har satset stort, og nu vinder vi, siger landstræner Ole Gammelgaard til Sport Fyn.

Verdens bedste er indtil videre mere rig på oplevelser end penge.

- Vi har lidt tøjsponsorer, men vi kan da håbe på, at det her højner interessen. Vi er selv vært for VM i 2015 i København. Der bliver det store udtagelsesstævne til OL, siger Ole Gammelgaard til Sport Fyn.

- Nu skal jeg lige ned på jorden. Og så glæder jeg mig vildt til at forsvare titlen i København 2015, jubler verdensmesteren.

- Majas talent er uomtvisteligt, men talent skal parres med hårdt arbejde i bueskydning. Det leverer Maja. Sammen med det danske landshold har Maja træner målrettet mod at bryde igennem på den internationale scene i flere år nu. Det er lykkes gennem tæt samarbejde med hendes buetrænere og eksperter fra Team Danmark, siger sportschef Allan B. Grønkjær.

Læs mere i Sport Fyn mandag

b

Fynsk guld: Verdensmester i OL-disciplin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce