Fynsk cykelhold til Spanien i de sidste forberedelser

Riwal-ryttere i de karakteristiske orange trøjer - og med Chris Anker Sørensen i front. Foto: Cyclingphoto

Fynsk cykelhold til Spanien i de sidste forberedelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsdirektør Michael Blaudzun har samlet Riwal-holdets 15 ryttere i Spanien. 2018 bliver sidste sæson for 33-årige Chris Anker Sørensen.

Cykling: Michael Blaudzun, sportsdirektør for det Fyns-baserede cykelhold og danske kontinentalhold, Riwal CeramicSpeeds Cycling Team, har netop samlet sine 15 ryttere med veteranen Chris Anker Sørensen i spidsen til en afsluttende træningslejr på 10 dage før starten på den nye sæson. Hotel Cap Negret i spanske Altea på Costa Blanca mellem Valencia og Murcia danner for andet år i træk ramme om træningslejren.

- Det er en helt oplagt fordel, at vi kender området så godt, siger Michael Blaudzun, der sammen med sin assistent, René Jacobsen, har lagt planen for de næste 10 dages aktiviteter i det spanske cykelmekka.

- Det bliver effektive dage, hvor vi får lagt de sidste procent på i forhold til løbsrelateret træning. Rytterne skal komme styrket ud af træningslejren. Trætte - men uden at være kørt over, konstaterer Michael Blaudzun, der især vil lægge vægt på intervaltræning.

- Vi har rigtigt gode erfaringer i Altea/Calpe-området, hvor der er en fin balance mellem stigninger og fladt terræn. Og Hotel Cap Negret er et usædvanlig velegnet sted at have base, tilføjer sportsdirektøren.

Riwal var senest samlet i starten af januar, hvor holdet tilbragte to dage hos CeramicSpeed i Holstebro. Men Blaudzun har konstant fulgt rytternes udvikling nøje, og han siger.

- Jeg er sikker på, at rytterne er, hvor de skal være lige nu, men det er da altid spændende at se det i de rigtige omgivelser.

Efter hjemkomsten til Danmark den 3. marts bliver der rytterpræsentation 8. marts, før holdet 11. marts åbner sæsonen i Holland med to parallelle løb, Ronde van Drenthe og Rabobank Dorpenomloop Rupchen.

Senere i marts deltager Riwal i det klassiske, franske etapeløb, Tour de Normandie, Meldgaardløbet i Danmarks samt i den hollandske klassiker, Volte Limburg Classic.

15 ryttere på kontrakt
Riwal CeramicSpeeds Cycling Team har 15 ryttere på kontrakt til den kommende sæson.Ud over veteranen og kaptajnen Chris Anker Sørensen er det: Troels Vinther, Jonas Aaen, Patrick Clausen, Jonas Gregaard, Jesper Mørkøv, Andreas Stokbro, Tobias Mørch, Andreas Krohn, Stefan Djurhuus, Sebastian Lander, Mathias Norsgaard, Peter Haslund, Søren Siggaard og Martin Mortensen.

Sidste sæson for Chris Anker Sørensen

33-årige Chris Anker Sørensen skrev før sidste sæson en toårig kontrakt med Team Riwal, og veteranen har nu meldt officielt ud, at den kommende sæson bliver hans sidste. Det, der startede for 13 år siden på Bjarne Riis' cykelhold CSC, lakker altså mod enden.

- Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er helt ung længere, og at kroppen ikke kan det, den kunne. Jeg har slet ikke det niveau, jeg havde førhen, siger Chris Anker Sørensen således til TV2 Sport, og han tilføjer:

- Derudover trænger jeg også til at være mere sammen med min familie. Det har været mange år på farten, og nu har jeg brug for at være lidt mere hjemme og er klar til at tage et nyt skridt i mit liv og være noget andet end bare cykelrytter. Man må jo bare erkende, at det er naturens gang, men det er da lidt underligt at tænke på, at man aldrig kommer til at køre så stærkt igen. Det er ikke bare en dans på roser, men det er nu engang sådan, livet er, og derfor er det måske lidt nemmere at tage beslutningen. Det er ikke helt så sjovt, fordi man ikke kan de samme ting, man kunne førhen.

Chris Anker Sørensen vandt en etape i Giro d'Italia i 2010.

Han nåede i alt at køre 12 Grand Tours, hvoraf de fem var verdens største cykelløb, Tour de France.

Fynsk cykelhold til Spanien i de sidste forberedelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce