Fynsk EM-debutant: Det bliver stort

De danske svømmere til pressemøde før EM i København. Anna Wermuth til venstre skal i bassinet onsdag, fredag og søndag, hvor hun skal dyste mod en anden fynbo, Rikke Møller Pedersen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Fynsk EM-debutant: Det bliver stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Anna Wermuth skal til EM for første gang, efter hun kvalificerede sig direkte ved DM for en måned siden.

Svømning: Blandt de prominente navne som Rikke Møller, Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer er mange unge talenter udtaget til landstrænerens 38 mand store EM-trup. Tre af de helt nye stjerneskud er de fynske svømmere Matilde Schrøder, Laura Glerup og Anna Wermuth, der kvalificerede sig gennem et stort DM-stævne for godt en måned siden. 

21-årige Anna Wermuth stillede op til DM med en drøm om at svømme under kravtiderne, så landstræneren måske ville udtage hende, men hun endte med at blive nummer et på 200 meter bryst, hvor Rikke Møller ikke deltog på grund af World Cup-stævner, og kvalificerede sig direkte til EM-stævnet. 

- Det var helt vildt. Det har været mit mål at komme med i over et år, og jeg er så glad for, at det lykkedes. Og jeg vidste endda allerede, at jeg havde kvalificeret mig, da jeg bankede hænderne i væggen nede i bassinet, og det havde jeg slet ikke regnet med, siger den unge odenseaner, der til dagligt svømmer i H2Odense sammen med Matilde Schrøder og Laura Glerup. 

Fynboen stiller op i både 50-, 100- og 200 meter bryst, og selvom hun ikke har noget mål om medaljer, har hun ét krav til sig selv. 

- Jeg vil gerne svømme de samme tider igen, som jeg gjorde ved DM. Jeg har nok ikke forbedret mig på den måned, så måske svømmer jeg ikke hurtigere, men bare jeg kan holde mine tider, forklarer Wermuth, der får besøg af sin familie fra Odense under mesterskabet. 

- Hele min familie kommer over og støtter mig, og det er jeg glad for. Og så skal jeg jo bare have det sjovt og se det hele som en kæmpe oplevelse.

Anna Wermuth skal svømme indledende heats i 50 meter bryst onsdag, 100 meter bryst fredag og 200 meter bryst søndag. 

Fynsk EM-debutant: Det bliver stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce