Fyns land i Tjekkiets hovedstad

Både Nicki Pedersen (tv) og Hans Andersen føler sig hjemme på udendørsbanen i Prag, hvor de begge har stået øverst på skamlen. I aften gælder det atter jagten på VM-point.
Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Fyns land i Tjekkiets hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicki Pedersen vandt i Prag sidste år - og Hans Andersen i 2006. I aften skal Nicki Pedersen forsvare sin føring, og Hans Andersen skal i gang

SPEEDWAY: De to fynske speedwaystjerner, verdensmester Nicki Pedersen og Hans Andersen, har gode erfaringer med Marketa Stadium i Prag. På sin vej mod verdensmesterskabet 2007 vandt Nicki Pedersen det tjekkiske Grand Prix sidste år, mens Hans Andersen tog stikket hjem på banen i 2006.

I aften går det så løs på Marketa igen i 2008 VM-serien - i det sjette ud af sæsonens 11 Grand Prixer. Og udgangspunktet er noget forskelligt for de to fynske kørere. Nicki Pedersen skal ud og forsvare sin føring i serien - han er 10 point foran stærke Jason Crump fra Australien. Hans Andersen kan på en sjetteplads stadig skimte medaljeskamlen, men efter en svingende første halvsæson skal fynboen til for alvor at samle VM-point for ikke at blive kørt ud på et sidespor i topkampen.

En ting af gangen

Som omtalt i de seneste dage holder Nicki Pedersen og hans team vejret, efter at verdensmesteren på det seneste har været ramt af svære mavekramper i og omkring galdeblæren. Fyens Stiftstidende havde i går sidst på eftermiddagen - efter fredagens træning i Prag - kontakt til Nicki Pedersen, der var optimist:

- Jeg har ikke haft kramper. Der har været nogle jag i maven, men det er ikke gået ud over min kørsel... Hvis jeg slipper for kramperne i morgen (i dag, red.), så er jeg 100 procent klar... Og så er målet med løbet klar: Jeg skal have øget mit forspring.

På fredag skal Nicki Pedersen og de øvrige danske topryttere køre individuelt DM i jyske Outrup. Men allerede onsdag eller torsdag skal verdensmesteren til en større maveundersøgelse på Århus Kommunehospital.

- Jeg må tage en ting af gangen... Lige nu har jeg fuldt fokus på løbet i Prag, siger Nicki Pedersen.

Point i banken

Hans Andersen er klar over, at aftenens løb i Prag er et slags "alt eller intet-løb". Med 48 point har Hans Andersen 14 point op til polske Tomasz Gollob på tredjepladsen.

- Der skal til at komme nogle point i banken, sådan er det bare... Jeg føler mig godt kørende, og materiellet er også i orden, siger Hans Andersen.

Både Nicki Pedersen og Hans Andersen starter på anden del af VM-sæsonen med selvtillid. De var begge på det danske hold, der 19. juli vandt VM for hold. Australske Jason Crump fik skadet hånd og håndled ved hold-VM og måtte udgå. Crump melder sig dog fuldt klar til Grand Prixet i Prag, og fra sin andenplads ligner han for øjeblikket Nicki Pedersens absolut værste konkurrent i kampen om VM-trofæet.

Fredagens træning på Marketa Stadium blev kørt i 35 graders varme, og for lørdag aften varsler meteorologerne tordenvejr med til tider kraftigt regnvejr.

Fyns land i Tjekkiets hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce