Fynbo er Årets Fund

Svømmeren Rikke Møller Pedersen er Årets Fund i dansk idræt 2009. Seks europarekorder og EM-guld på kortbane overbeviste Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark og Politiken, der står bag landets ældste idrætspris, om, at den 20-årige svømmer var det rigtige valg.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Fynbo er Årets Fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 20-årige svømmer Rikke Møller er blevet kåret til årets fund i 2009, hvor hun satte seks europarekorder og vandt guld ved EM på kortbane.

Seks europarekorder og et EM-guld blev tirsdag aften vekslet til prisen som Årets Fund, da den 20-årige svømmer Rikke Møller Pedersen vandt den traditionsrige pris, som første gang blev uddelt tilbage i 1929.

Inden 2009 var svømmeren ikke så kendt, men hun gjorde opmærksom på sig selv via flere europarekorder, og ved EM-på kortbane tidligere på måneden brød hun for alvor igennem, da hun vandt guld på 200-meter brystsvømning. Og hun havde sandsynligvis fordoblet guldhøsten, hvis hun ikke var blevet diskvalificeret, da hun dagen efter forsøgte sig på den halve distance.

Det er Politiken, der sammen med Danmarks-Idræts-Forbund og Team Danmark, bestemmer, hvem der skal have prisen. Hendes nærmeste forfølgere var fodboldlandsholdsspilleren Simon Kjær og badmintonspilleren Christinna Pedersen.

Rikke Møller Pedersen efterfølger roeren Morten Jørgensen, der vandt prisen i 2008.

Fynbo er Årets Fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce