Fyn stærkt repræsenteret ved EM i Baku

Anders Wesch fra Odense Gymnastik Forening (OGF) varslede i januar et stop for karrieren efter EM i Baku, der begynder torsdag. Foto: Peter Leth-Larsen

Fyn stærkt repræsenteret ved EM i Baku

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Specielt hos tumblerne er der store chancer for medaljer ved EM i trampolin, tumbling og dobbelt mini-trampolin i Azerbaijan.

Gymnastik: Fyn - det vil sige Odense Gymnastik Forening (OGF) og Svendborg GF - er stærkt repræsenteret ved EM i trampolin, tumbling og dobbelt mini-trampolin fra 12. til 15. april i Baku, Azerbaijan. Cirka 700 gymnaster fra 26 lande deltager i mesterskaberne.

Ved EM i 2016 blev det til fire danske medaljer, og specielt i tumbling er der forventning om nye medaljer i Baku - både individuelt og for hold. Her står Anders Emil Wesch og Adam Scharf Matthiesen fra OGF specielt stærkt, mens David Henry Oliver Erbs er debutant ved et seniormesterskab.

- Vi stiller med et rigtig skarpt hold på herresiden. Jeg har en klar forventning om at vores herrer kommer i den individuelle finale med to mand, og at de to kæmper med om medaljerne. Som holdresultat skal vi have medalje, og vi går efter guldet. Vi er ikke favoritter, men vi har en chance. Rusland, England og Danmark kommer nok til at have et brag af en kamp, siger tumblingens landstræner, Michael Moselund-Hansen.

De fynske gymnaster i Baku
EM 2018 i trampolin, tumbling og dobbelt mini-trampolin afvikles i Baku, Azerbaijan, fra 12. til 15. april.

Disse fynske gymnaster er med:

Tumbling, senior: Anders Emil Wesch (OGF), Adam Scharf Matthiesen (OGF), Davis Henry Oliver Erbs (OGF) og Johanne Lassen Nørby (OGF).

Tumbling, junior: Sofus Møller Kramer (Svendborg GF), Magnus Lindholmer (Svendborg GF) og Sissel Lentz Christensen (OGF).

Dobbelt mini-trampolin: Mikkel Skæddergaard Jørgensen (OGF) og Andreas Godske Nielsen (OGF).

Bedste bud til en finale

Landstræneren sætter også navne på sine forventninger:

-Individuelt er Wesch og Steffensen (Rasmus Steffensen, Silkeborg, red.) vores bedste bud til en finale, men Adam Scharf har også niveauet, så det bliver forhåbentlig en kamp mellem dem om at gå i finalen. David Erbs er debutant til et seniormesterskab, og han kan forhåbentlig levere nogle sikre - og svære - øvelser og være en god sidste skanse i holdkonkurrencen, hvor de tre andre skal satse lidt mere.

På damesiden har Danmark kun to tumblere med denne gang. Michael Moselund-Hansen siger:

- Jeg håber at Johanne Nørby (OGF, red.) kommer med i en individuel finale, men det bliver en tæt kamp. Der er mange gode kvinder, og det kan gå begge veje. Af stærke konkurrenter på kvindesiden skal man blandt andet holde øje med tumblerne fra England, Rusland og Frankrig.

I forbindelse med Sportslørdag i januar i Odense Idrætshal varslede Anders Wesch, der vandt VM-søv i november, et stop for karrieren efter Baku. 24-årige Wesch sagde dengang:

- Tumbling er jo en hård sport for kroppen.

En ny karriere venter måske på Anders Wesch, der dengang kunne fortælle, at han jagtede optagelse i Cirque du Soleil - det verdenskendte, canadiske underholdningsshow.

Fyn stærkt repræsenteret ved EM i Baku

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce