Fyens Væddeløbsbane: Tysker snød de danske derby-håb

Mac Smily og Christian Lindhardt i vindercirklen efter en ganske sikker sejr til en værdi af 50.000 kr. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fyens Væddeløbsbane: Tysker snød de danske derby-håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derby-optakten for nogle af de bedste fire-åringer gav sejr til tysk hest med dansk træner og kusk.

Travtræner Christian Lindhardt var i mange år at finde stabilt på top-10-listerne over de mest succesfulde kuske og trænere i Danmark.

Men så rykkede han og familien teltpælene op og flyttede fra Skive til Hamburg-kanten, hvor han blev tilknyttet stutteriet Lasbek, der drives af den trav-passionerede tyske milliardær Günter Herz.

Lindhardt kommer fra tid til anden til Danmark med de heste, han har i træning, og fredag eftermiddag blev det en givtig udflugt til Fyens Væddeløbsbane. Med sig havde han en enkelt hest, Gestüt Lasbeks Mac Smile, der efter en fin tre-års-sæson ikke helt har kunne finde takterne her i fire-års-sæsonen.

Mac Smily var til start i Derbyoptakten, hvor nogle af de bedre danske fire-åringer med derby-ambitioner var blandt modstanderne. I et løb, hvor der blev kørt offensivt fra flere sider, fik Christian Lindhardt kørt helt perfekt med Mac Smily og kunne i opløst afvæbne favoritten Cool Shadow, som til gengæld faldt med flaget i top og nok skal være med fremme, når det bliver derby-tid.

Værd at bemærke var også en fantastisk afslutning af en anden derby-kandidat, Cocky, der dog aldrig nåede i infight med Mac Smile, der kunne sætte 50.000 kr,. ind på kontoen hos ejeren, Günter Herz.

I opløbet var Mac Smiily og Christian Lindhardt ret sikker foran Cool Shadow med nummer seks. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I opløbet var Mac Smiily og Christian Lindhardt ret sikker foran Cool Shadow med nummer seks. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Opmuntring til Juel

Jeppe Juel fra Aalborg var kusken, der blev nummer to med Cool Shadow, men han havde dog allerede fået en hel del ud af turen til Fyn.

I løbet om dagens næsthøjeste førstepræmie, 25.000 kr., kunne Juel vinde med Cannon Flame efter en sand styrkepræstation.

Jeppe Juel fortalte efter løbet, at han har store problemer med at få Cannon Flame til at ydede i løb, som den har vist i træning. Men denne gang lykkedes det altså, og Juel ville bestemt ikke udelukke, at den ligeledes fire-årige Cannon Flame skal forsøge at kvalificere sig til derbyet. Hestens ejere har i hvert fald ambitioner i den retning.

Mac Smily og træner/kusk Christian Lindhardt sejrs-poserer. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mac Smily og træner/kusk Christian Lindhardt sejrs-poserer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Aalborg-dominans

I resten af løbene var der mere hverdags-agtige førstepræmier, men det betød ikke, at der blev vist dårligere sport i disse. For eksempel var Warrawee Perseus i V5's fjerde afdeling i en klasse for sig selv, da den sprintede alene foran feltet i 1.12-tempo og så udkom om, den kunne have løbet endnu hurtigere om nødvendigt.

Jockey Mads Hviid Nielsen, der var Warrawee Perseus' kusk fortalte bagefter, at det sådan lidt var en kombination af ham selv og den friske hest, der bestemte tempoet, og det var i hvert fald rigeligt til at besejre konkurrenterne. Mads Hviid, der er kusk for Aalborg-træner Peter Jensen fik i øvrigt to sejre med hjem, da han også førte begynder-løbet hele vejen med den fynsk opdrættede Delicous Laser, der viste fine takter.

Mere Aalborg var der i V5's første afdeling, hvor Kent Friborg tog spids med Algol, der fik lov at bestemme tempoet undervejs og let kunne afvise alle angreb i opløbet. Aalborg-træneren fortalte bagefter, at Algol er blevet stor og voksen og har fået mere moral i opløbet.

Den ret markante Aalborg-dominans blev ud over tyske Mac Smily også brudt af Aarhus-træner Henrik Lønborg med Bandit PL, der i V5-2 gik et tappert løb i spids og ikke lod sig mærke med, at den mødte heste, der havde tjent over dobbelt så meget.

Fyens Væddeløbsbane: Tysker snød de danske derby-håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce