Fyens Væddeløbsbane: En god fødselsdag - trods alt

Balotelli - her ved en derbyprøve-sejr i august - var dagens store favorit på Fyens Væddeløbsbane. Den svigtede, men kusken Anders Petersen fik to andre sejre med hjem til Aalborg på sin 35-års-fødselsdag. Foto: Kim Gudmand

Fyens Væddeløbsbane: En god fødselsdag - trods alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aalborg-træneren Anders Pedersen svigtede med den store favorit Balotelli, men vandt to andre løb fredag på Fyens Væddeløbsbane.

Anders Pedersen, travtræner fra Aalborg, havde 35-års-fødselsdag fredag. Han nåede at få fødselsdagskage af sin mor om morgenen, men ellers tilbragte han en stor del af fredagen på Fyens Væddeløbsbane. Samt en mindst lige så stor del i hestetransporten på vej fra Aalborg til Odense og retur.

De mange timer blev ikke brugt forgæves, for Anders Pedersen havde fire heste med til Fyn, som han alle selv kørte, og de fire køreture udmøntede sig i to sejre og to tredjepladser.

Det var ikke helt uventet, at Aalborg-træneren skulle have et par sejre med hjem på sin fødselsdag. Men den, som spillerne troede allermest på, var sidste års derbydeltager, Balotelli, der i sæsondebuten var klar favorit. Balotelli var imidlertid én af dem, der måtte nøjes med en tredjeplads.

Anders Pedersen tilbragte en del af første sving i tredje spor, inden han fik sendt Balotelli til føring. Den hårde åbning sad i benene i opløbet, hvor Birger Jørgensen uden besvær kunne sende den rygkørte næstfavorit Willie Blue forbi til sikker sejr. Også hjemmebanehoppen Blue Velvet gik forbi Balotelli til slut og hentede en fin andenplads i den hårde konkurrence.

God opmelding

Anders Pedersen havde inden dagens løb på den fynske oval fortalt, at hesten Battle Quin var hans bedste sejrschance. Det viste sig at være en god opmelding, for Battle Quin, der ikke var spillet nær så hårdt som Balotelli senere på dagen, førte fra start til mål, og sejrede nogenlunde sikkert, selv om benene var trætte til sidst.

Dagens anden sejr fik Anders Pedersen i 7. løb, hvor han fik lov at føre i bumletogstempo med All Magic, der akkurat holdt de angribende konkurrenter stangen i opløbet. Så selv om den store favorit, Balotelli, svigtede, så kunne Anders Pedersen se tilbage på fødselsdagen med tilfredshed. Og mon ikke der har været plads til lidt festivitas efter den lange tur hjem til Aalborg.

I dagens V5-spil kom det bag på mange, at Balotelli svigtede. Og det var også en overraskelse, at den rutinerede amatørkusk Niels-Erik Christiansen sejrede med Pomerans Dag, som han har købt i Sverige. Det var anden start i fynsk regi til den svenske vallak, og de opmærksomme spillere havde luret, at den sluttede flot af i den første fynske start, så det var måske alligevel ikke så uventet en sejr endda.

Familien Ecce fra hovedstadsbanen Charlottenlund havde også en fin fynsk fredag. Farmand Ken sejrede sikkert efter dygtig kørsel med Alonso, og sønnike Victor, som er jockey, sørgede efter herlig offensiv kørsel for, at Quantum Glider fik sit livs første sejr.

Victor Ecce ejer selv Quantum Glider, begge heste trænes af Ken Ecce, og det er Ken Ecces hustru Berit Olsen, som ejer og har opdrættet Alonso, så der var en del at glæde sig over i den familie.

Fyens Væddeløbsbane: En god fødselsdag - trods alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce