Fuld fart på 2005


Fuld fart på 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBEVISENDE: OIK kigger opad i tabellen efter en perfekt start på det nye år

ISHOCKEY: 2004 vil ikke gå over i historien som det allerbedste OIK-år.

2005 er til gengæld begyndt helt perfekt. I løbet af seks gyldne dage er det blevet tre sejre i lige så mange kampe på Møllemarksvej.

Angsten for bundplaceringen er sendt eftertrykkeligt på aftægt, og OIK kan kigge opad i tabellen, hvor Rødovre og Herlev er tre og fire point foran på fjerde- og tredjepladsen.

Der er mindre end en måned tilbage af grundspillet, men stadig væk 24 point at spille om for OIK, så det er bestemt ikke urealistisk, at holdet kan rykke op i den øverste halvdel af rækken.

Meget af forklaringen på succesen har ligget i genkomsten af de rutinerede backer, Torben Benjaminsen og Lars Oxholm.

Kun to mål er det blevet lukket ind i de tre kampe efter årsskiftet, og trods ganske mange udvisningsminutter i kampene, har OIK holdt buret rent i undertalsspillet.

I går kom der også gang i målscoringen i den anden ende. Harri Sillgren viste simpelthen vejen med et ægte hattrick, men kampen var på vippen relativt længe.

Mange udvisninger

Efter Sillgrens hurtige åbningsmål på en ripost, kom der en serie OIK-udvisninger, og Sønderjyskes første power-play-formation, der scorede tre gange mod Herning i fredags, fik skabt en del chancer. Størst da Kelly Popadynetz slog hen over pucken, der egentlig bare skulle tjattes i et åbent mål efter kvikke kombinationer.

I 2. periode var det OIK's tur til ofte at komme i overtal og tilspille sig et væld af klare muligheder. Forinden havde Tomas Placatka slået temaet til perioden an med et skud på overliggeren.

Det begyndte at ligne en gentagelse af ugens to tidligere opgør, hvor chance på chance blev misbrugt. Ind i mellem havde gæsternes Jan Jensen et listigt gennembrud, der endte med et skud på indersiden af stolpen.

Først mod slutningen af perioden, da Sillgren i et power-play satte et skud ind mellem skinnerne på gæsternes keeper, Brian Greer, kom kampen af vippen for så at blive definitivt lukket i de sidste 20 minutter, hvor især målet til 3-0 var en opvisning i hurtigt pasningsspil. Rasmus Holst skar en kniv gennem gæsternes defensiv med en godt set tværpasning til Harri Sillgren, og kort efter fik Torben Benjaminsen vist, at han ikke har glemt vejen til modstandernes mål ved at score i to forsøg efter smarte træk.

At gæsternes anfører, Dean Fedorchuk, fik reduceret kort før tid betød så knap så meget.

En stor uge

- Det har været en stor uge, og det har været rart at se, at forskellige spillere har været gode, siger OIK-træner, Petri Skriko.

- Det var godt at se Harri Sillgren komme i gang med målscoringen, og Rasmus Holst spillede en fantastisk kamp i dag - især oplægget til 3-0-scoringen var flot. Derek Herlofsky har lavet nogle nøgleredninger i alle tre kampe, og Jarkko Väänänens kæde har været god til at lukke modstandernes førstekæde ude af kampene.

- Selvfølgelig betyder det meget, at de to rutinerede spillere er kommet tilbage, for de giver sikkerhed, men jeg mener også, det hele handler om, at spillerne er ved at vænne sig til den spillestil, jeg gerne vil have, siger Petri Skriko.

- Det gælder om at få vendt spillet hurtigt og komme hen over den neutrale zone. Målet til 3-0 i dag var et godt eksempel, hvor vi med få pasninger kom op i den anden ende.

- Jeg vil gerne gøre spillet mere simpelt, men simple ting kan godt være svære at lære og få til at fungere. Vi tager en kamp ad gangen, men det er som om brikkerne er ved at falde på plads, siger en tilfreds Petri Skriko.

Fuld fart på 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce