Frygten for at havne i glemslen


Frygten for at havne i glemslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kan hentes nok så mange millioner ind på både islandske heste, skøjteprinsesser og blege badutspringere fra Langbortistan, men det batter ikke, hvis resultatcenter "fodbold" i OS&E ikke leverer varen.

Sæsonen er sluttet med en akkurat godkendt fjerdeplads på omgangshøjde med Horsens, hvis forretning stadig er at sammenligne med en privat jordbærbod på den gamle landevej til Hedensted i forhold til den fynske business-mastodont på Ørbækvej i Odense.

Nu starter alvoren i OB, fordi klubben de næste år skal være med i UEFA Cup'en og det kræver en top tre-placering.

Træner Lars Olsen eller direktør Kim Brink vil stå tilbage med ansvaret, hvis det igen bliver til en halv-lunken fjerdeplads, som i denne sæson vel og mærke er kommet i hus uden, at man har haft fornemmelse af, at OB - bortset fra en kort stund - har været med helt fremme om medaljer.

Parret vil omvendt også stå med rygende cigarer på Fionia Park om et lille års tid, hvis guldet er hentet til Fyn for første gang siden 1989.

Det værste, der kan ske, er et nyt dyk mod middelmådighed, for det kan gøre det svært at agere på transfermarkedet, hvor de allerdygtigste spillere ser på muligheden for at komme ud i de europæiske kampe og udstille sig.

Det kan heller ikke nytte, at der er den mindste afgørende uenighed spillerne og trænere imellem om, hvordan spillet skal spilles.

Alle kan jo se, at OB har brug for en klasseangriber mere og en kreativ midtbanespiller, så det fynske spil kan gøres mindre forudsigeligt.

Man kan ikke vente i evigheder på, at Mads Timm bliver en stjerne, eller Bolaños er helt afklaret med, om han bruger sine mange finurlige driblinger til at gøre medspillerne farligere og udnytte overtallet eller bare for at vise dem til publikum.

I hvert fald mangler der ofte en spilstation, fordi Hans Henrik Andreasen agerer skjult ekstra angriber, mens Absalonsen jo mere er den hurtige, hårdtarbejdende type, der holder sig væk fra de store fysiske konfrontationer.

Men det er jo lige så klart, at OB til stadighed træder varsomt på transfermarkedet, fordi indkøbene de senere år af Rajko Lekic, Srdjan Radonjic, David Nielsen og Bengt Sæternes ikke har været en succes. Og de spor skræmmer.

Regnskabet viser, at man i 2007 har købt for 20 millioner kroner spillere.

Salget af Ulrik Laursen i 2008 på 20 millioner til FC København var imponerende, men pengene skal stadig omsættes rigtigt.

Djiby Fall har været, hvad man kan kalde en betinget succes, og der bør stadig holdes øje med, om hans forbistrede albuer bliver et problem for hele koncernen og, om han scorer de mål, der opvejer de gener.

- Vi har ikke gjort det helt så godt, som vi kunne have ønsket os. Vi slår til på transfermarkedet, hvis chancen byder sig, og jeg kan ikke forestille mig, at vi vil være passive, når transfervinduet åbner den 1. juli, sagde Kim Brink, da koncern-overskuddet på 10 millioner var præsenteret.

Det var politisk korrekt sagt.

Frygten for at havne i glemslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce