Froome fastholder gul trøje i schweizisk sne

Rytterne var meget højt oppe i Alperne på dagens etape.
Foto: Jean-Christophe Bott/AP/POLFOTO

Froome fastholder gul trøje i schweizisk sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Špilak vandt 4. etape af Romandiet Rundt foran Chris Froome, som bevarer førertrøjen i løbet.

Kun uheld synes at kunne stoppe favoritten Chris Froome fra at vinde årets udgave af Romandiet Rundt, som slutter søndag med en enkeltstart på 18 kilometer.

Sky-rytteren blev nummer to på lørdagens 4. etape - løbets hårdeste - efter Simon pilak. De to kørte sammen til mål i samme tid.

Resultatet betyder, at Chris Froome fører løbet foran Simon pilak (47 sekunder efter), mens Rui Costa ligger nummer tre (1.21 minutter efter).

Snevejr, kulde og dårlig sigtbarhed betød, at arrangørerne måtte aflyse den ene af to opkørsler på Col de la Croix.

Selvom Chris Froome må forventes at kunne udbygge sin samlede føring i klassementet på søndagens afsluttende enkeltstart, var Sky-rytterens føring så spinkel, at han ikke kunne tillade sine konkurrenter at vinde tid på lørdagens bjergetape.

Alvorligt blev det derfor for det britiske mandskab, da løjtnanten Richie Porte faldt fra, og Froome var isoleret med sine værste konkurrenter.

Robert Kiserlovski, som på tredjepladsen var 13 sekunder efter Froome i klassementet, angreb 13 kilometer fra mål i et direkte angreb på den gule førertrøje, og så måtte Sky-rytteren på arbejde.

Kort efter angreb Simon pilak, og Chris Froome kørte frem til ham. De to kørte sammen til mål og vandt mere end et minut til forfølgerne, hvilket betød, at den slovenske rytter kørte sig helt op i klassementet.

Chris Anker Sørensen, som var tæt på et godt resultat på løbets 2. etape, havde på forhånd udset sig denne 4. etape som en mulig rampe for et angreb.

Men danskeren så ud til at måtte slås for at sidde med i favoritgruppen, efterhånden som den blev mindre op ad Col de la Croix, og det danske hold var ikke repræsenteret i finalen.

Froome fastholder gul trøje i schweizisk sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce