Frans Nielsen tæt på at miste status som straffekonge

Frans Nielsen, nr. 2 fra højre, jubler sammen med holdkammerater over et Islanders-mål i kampen mod Edmonton Oilers i New York torsdag aften.
Foto: Kathy Kmonicek/AP/POLFOTO

Frans Nielsen tæt på at miste status som straffekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ishockeyspilleren Frans Nielsen er stadig den bedste straffeskytte i NHL, men den status er ved at gå tabt.

Med tre missede straffeslag i denne sæson og kun to ud af syv scoringer på straffeslag i sidste sæson er Frans Nielsen ved at miste sin status som NHL's bedste i disciplinen.

New York Islanders-profilen Frans Nielsen fører akkurat statistikken lige nu, hvis man tæller alle de spillere, som har forsøgt sig mindst 20 gange som straffeskytte siden 2005/06-sæsonen, med.

Her har Frans Nielsen det bedste scoringssnit på 52,1 procent, fordi han har scoret på 25 ud af 48 forsøg.

Statistikken er dog blevet forværret i de seneste to sæsoner, hvor Frans Nielsen lige nu har en scoringsprocent som straffeskytte på blot 25 procent - altså scoring på hvert fjerde forsøg.

Tre ud af tre gange har Frans Nielsen misset sit forsøg som straffeskytte i denne sæson, mens det kun er lykkedes at score på to ud af syv forsøg i sidste sæson.

Det er gået langt bedre for Frans Nielsen i de første sæsoner i NHL. I sæsonen 2009/10 scorede han på syv forsøg ud af 12. Året efter lød statistikken på fem scoringer ud af otte.

Og den hidtil bedste sæson var i 2011/12, hvor Frans Nielsen scorede på syv ud af 11 straffeslag.

På hjemmesiden bleacherreport.com betegnes Frans Nielsen på følgende måde, når der kigges tilbage på de tre sæsoner:

- Potentielt den mest undervurderede spiller i ligaen, Frans Nielsen, var en absolut mester i shootout (straffeslag, red.) i tre sæsoner i træk.

Misser Frans Nielsen sit næste forsøg på straffeslag, så vil den danske landsholdsspiller formentlig miste sin status som straffekonge i NHL.

Der ligger en del spillere lige efter Frans Nielsen med en scoringsprocent på 50 eller 51 procent.

Frans Nielsens holdkammerat Peter Regin har i øvrigt en scoringsprocent som straffeskytte på 100 procent, og han topper dermed listen. Det skal dog siges, at Regin kun har forsøgt sig som skytte den ene gang.

Islanders vandt i nat med 3-2 over Edmonton Oilers. Frans Nielsen fik 18 minutter på isen, mens Regin fik 15 minutters spilletid. De skød på mål fem gange tilsammen, men ingen af dem fik scoret.

Frans Nielsen tæt på at miste status som straffekonge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce