Fränk Schleck æder smerte og vinder etape i Vueltaen


Fränk Schleck æder smerte og vinder etape i Vueltaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et syrebad med syv bjerge, kunne Fränk Schleck juble, mens Joaquim Rodriquez tog førertrøjen.

Fränk Schleck (Trek) viste mandag cykeltrøjen frem, da han på imponerende vis kørte alene over målstregen og vandt 16. etape af Vuelta a España.

Schleck satte colombianske Rodolfo Torres (Team Colombia) tre kilometer før mål på etapens sidste drabelige stigning, mens favoritterne kørte deres eget løb længere bagude.

Her boksede samtlige favoritter med de alvorlige prøvelser, og det hele endte med, at Joaquim Rodriguez (Katusha) tog lidt sekunder på Fabian Aru (Astana), og dermed kørte sig i førertrøjen med et enkelt sekund i den samlede stilling ned til italieneren.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) tabte en smule tid til de forreste favoritter, men løbet er stadig åbent inden enkeltstarten onsdag, da Dumoulin ligger på fjerdepladsen et minut og 51 sekunder efter Rodriquez.

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) er treer 1.35 minut efter spanieren.

Mandag var endnu en test af rytterne, der efter flere udmarvende dage skulle over hele syv bjergtoppe på de 184 kilometer fra Luarca til målstregen på Alto Ermita de Alba.

Det sidste bjerg var uden for kategori og afsluttede en makaber dag med omkring 5000 højdemeter og vilde stigningsprocenter undervejs.

Konceptet var det samme som de seneste dage. Et udbrud fik lov at køre og havde på et tidspunkt 19 minutters forspring. På den næstsidste stigning var det reduceret til omkring 12 minutter, og blandt de 10 udbrydere sad blandt andre Fränk Schleck (Trek).

Nede i feltet gemte favoritterne sig, og her var det på sin vis Dumoulin mod alle de andre, da eksempelvis Fabio Aru og Joaquim Rodriguez (Katusha) skulle forsøge at hente yderligere tid på hollænderen inden enkeltstarten.

Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo) sad igen ved sin holdkaptajn Rafal Majka indtil næstsidste stigning, hvor han måtte slippe.

I front faldt ryttere også fra, så Schleck og Rodolfo Torres sad alene fremme med et forspring på 11 minutter før sidste stigning på syv kilometer og en alvorlig, gennemsnitlig stigningsprocent på 11,1.

Favoritterne lurede på hinandens syregrænser inde på sidste stigning, hvor Dumoulin sad med to kilometer før mål.

Rytterne stod næsten stille visse steder på stigningen, hvor Astanas Mikel Landa satte tempoet. Med én kilometer igen måtte Dumoulin slippe, og herefter satte Joaquim Rodriguez tempoet op i jagten på førertrøjen.

Aru sled for at holde sit sekunds forspring til Rodriquez i den samlede stilling, men han måtte overlade førertrøjen til Rodriguez, der tog den med få sekunder, mens Dumoulin kom helskindet i mål.

Fränk Schleck æder smerte og vinder etape i Vueltaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce