Fra grusgraven til 2. division

Æresmedlemmerne Jørgen Jespersen (t.v.) og Hans Rasmussen (i midten) har været i Næsby Boldklub siden stiftelsen, og sammen med den nuværende formand Poul Jørgensen (til højre) var de i midtugen hurtigt enige om recepten på, hvordan OB skal besejres i lokalopgøret.
Foto: Christian Brandt

Fra grusgraven til 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æresmedlemmer og nutidens Næsby-konger i fødselsdags-slag

FODBOLD: Æresmedlemmernes bænk vil være flot besat, når Næsby Boldklub i eftermiddag fejrer 70 års-fødselsdagen med en hjemmekamp i 2. division vest mod OB's superligareserver. Og allerede i midtugen var der generalprøve, da et par velholdte fodboldgubber mødtes med den nuværende formand Poul Jørgensen og talte minder.

- Det har været en lang vej fra de første baner i en grusgrav til vores nuværende flotte anlæg her på Stærehusvej, hvor vi nu for fjerde år i træk spiller i 2. division. Med fire runder tilbage har vi alle chancer for at sikre os forbliven i rækken, men hvis vi taber til OB, kan de sidste kampe mod holdene under os selvsagt blive rene pokalkampe, siger Poul Jørgensen.

For Hans Rasmussen, 86, og Jørgen Jespersen, 79, trækker hjemmekampene lige så stærkt, som dengang de selv boltrede sig i det, som engang var en arbejderklub.

- Indtil for få år siden tog vi stadig med i bussen til udekampene, men det er der ikke plads til mere, hvor forholdene nok også er lidt mere professionelle, fortæller Jørgen Jespersen.
Nsæby Boldklub har mange bolde i luften på de nu otte baner, og her prøver formand Poul Jørgensen at vise, hvordan bold og hoved kan løfte spillet.
Nsæby Boldklub har mange bolde i luften på de nu otte baner, og her prøver formand Poul Jørgensen at vise, hvordan bold og hoved kan løfte spillet.
Foto: Christian Brandt

30.000 kr. med hjem

I 1985 var Næsby Boldklub pudsigt nok i samme division som AaB, der netop i dag kåres til dansk mester.

- Der var så mange tilskuere til udekampen på Aalborg Stadion, at vi havde 30.000 kroner med hjem. Det var dengang indtægterne blev delt, husker Hans Rasmussen, mens han sammen med Jørgen Jespersen og Poul Jørgensen prøver at få bolden til makke ret til ære for fotografen, og man tydeligt ser, at boldøjet stadig er på plads.

Trioen husker også, hvordan dengang mægtige B1909, der var rykket ned i 3. fra 1. division, gæstede Næsby med selveste Richard Møller Nielsen i den røde sportschefstol.

- Det var en stor begivenhed dengang, hvor man endnu havde det gamle system i Odense med OB, B1909, B1913 og endda førhen KFUM, husker Poul Jørgensen, hvis klub nu meget symbolsk kæmper i samme række som overbygningen af 09 og 13, nemlig FC Fyn.

Vejmanden og gubberne

Hans Rasmussen kaldes bare "Hans Vejmand" i klubben, fordi han i næsten 30 år var vejformand i den nu nedlagte Næsbyhoved-Broby Kommune. Men nu står han sammen med de andre Næsby-gubber dér bag banderne på det intime Næsby Stadion og følger hver en bevægelse inde på grønsværen.

For hele trioen er det stoltheden over klubbens ungdomsarbejde, der står først.

- Vi går målrettet efter at få en af DBU-licenserne til ungdomsfodbolden. Som klub skal man på en lang række fronter så leve op til krav om faciliteter og træningsplaner, og det hele har jo til formål at udvikle spillere til alle niveauer, også til andre klubber. Og jeg tror, at hvis vi kan optimere det arbejde, så kan vores divisionshold på et tidspunkt spille med i den øverste ende af 2. division, siger Poul Jørgensen, hvis klub engang sendte en 17-årig Morten Donnerup ind til B1913, hvorefter den teknisk fremragende driblekonge fik en flot karriere i AGF og OB - og spanske Santander.

På det tidspunkt vendte en nedtur helt ned i Serie 1, hvor Næsby ofte havde det svært sådan en tidlig søndag formiddag i oktober mod de lokale tacklekonger på en sumpet nordfynsk knoldebane.

Andre kendte spillere fra de årgange var brødrene Per og Bo Kjær Hansen, teknikeren Henning Madsen, målmand Peter Rask, målkongen Warley Jørgensen og Jacob Harder, og så nævner vi lidt af taktiske grunde også en forsvarer ved navn Poul Jørgensen, der kunne heade bolden over Næsby Kirke. Det vil kræve et midteropslag at nævne alle de andre store talenter og stærke fightere, der i tidens løb har prydet den blå trøje, der altid har befordret en indædt fight på de dage, hvor spillet ikke var en fryd for øjet.

Centrale motorer ude

Og mod OB bliver der igen brug for tacklingerne og løbeviljen og instinktet i straffesparksfeltet, for OB-reserverne rider på en flot resultatbølge.

Næsby må undvære hele den centrale løbemotor, fordi både Danny Martin, Mads Meyerhoff og nu Peter Nielsen er skadede.

- Så jeg har indlemmet rutinerede Simon Stasiak og ynglingespilleren Kenneth Knudsen i truppen. Vi har stadig Janus Erlendsson og Christian Jensen på midtbanen, men det er relativt små spillere. Men vi må arbejde med dem vi har, sagde Næsby-træner Knud Sørensen i går.

Det ligner endnu en fløjtende nervøs lørdag på Stærehusvej.

Fra grusgraven til 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce