Fra fødder til bat


Fra fødder til bat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TALENT: 15-årige Morten Hyrup Rasmussen har ambitionerne i orden

BORDTENNIS: OB har det altid været. Men om det så skulle være spil med fødder og store bolde eller spil med bat og små lette bolde har straks været sværere at afgøre.

Det er faktisk ikke mere end godt et år siden, at nu 15-årige Morten Hyrup Rasmussen valgte at droppe fodbolden og satse helhjertet på bordtennis.

I et par år havde han prøvet begge dele sideløbende, og resultaterne blev stadigt bedre i bordtennis.

- Jeg drømte da om at blive professionel fodboldspiller, men efter første års drenge røg jeg af førsteholdet, siger Morten Hyrup Rasmussen efter en træningseftermiddag i Ådalen.

På ganske få år har 9. klasses-eleven fra Hunderupskolen etableret sig som drengelandsholdsspiller med blandt andet deltagelse i U-EM i Budapest i juli, hvor han nåede blandt de 32 bedste - ud af 140 - i single.

- Nummer et og to i min årgang er rigtig gode, men ellers er der stor jævnbyrdighed blandt de 50 bedste, siger Morten Hyrup Rasmussen om den tur, der sammen med en DM-guldmedalje i drenge/pige mixed har været blandt 2004 års absolutte højdepunkter for den unge bordtennis-komet.

- Det har hele tiden ligget til familien at spille bordtennis, men det gør ikke så meget, at jeg ikke begyndte for alvor som helt lille. Men det ville være for sent at begynde som 15-årig, siger han.

Fast mand på holdet

Nu er han også etableret på OB's seniorhold, der spiller i bordtennissens næstbedste række.

- Men der er stadig niveauforskel på mig og seniorerne. Det er svært, men ikke umuligt at spille op med de bedste.

- Jeg skal arbejde meget med min balance, og jeg laver for mange unødvendige bevægelser, siger Morten Hyrup Rasmussen om de punkter, han skal gøre sig bedre på.

Han træner fem-seks gange godt to timer om ugen, og oveni det kommer kampene.

- Det er vigtigt hele tiden at fokusere på de punkter til træningen, siger Morten Hyrup, der mener, at han lever lidt mere seriøst end sine jævnaldrende, når det kommer til fester og den slags.

- Michael Maze er mit forbillede. Hans OL-medalje sammen med Finn Tugwell var vigtig for bordtennissen. Det har fået dens image som en kældersport til at forsvinde lidt, siger Morten Hyrup Rasmussen.

- I dag spiller vi alle offensivt. Det er vigtigt at komme først ind og bestemme i duellerne, tilføjer han.

I de seneste 14 dage har det unge battalent været i en træningslejr i Kina, hvor der er blevet gået til stålet med træningsmængder langt større end dem, man er vant til i Danmark. Og Morten Hyrup Rasmussen vil gerne give den en skalle for at nå langt. Spørger man ham, hvor han ser sig selv om for eksempel 10 år, lyder svaret:

- Da vil jeg gerne være på det danske landshold, spille i Bundesligaen og være blandt de 100 bedste i verden.

Stifstidende portrætterer i morgen den 86-årige gymnastikleder, Oda Memborg, der mandag modtog "Hædersprisen." ved den store "Årets Sportsnavn"-fest.

Fra fødder til bat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce