Fra fiasko til succes i sidste øjeblik


Fra fiasko til succes i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kan være meget små forskelle på succes og fiasko ved de olympiske lege. En hundreddel af et sekund i et 100-meter-løb, en millimeter til den forkerte side i en skydekonkurrence - eller et forvandlet tremeterkast, som bliver sat ind efter slutfløjtet og afgør en håndboldkamp, som Mikkel Hansen gjorde det i den nervepirrende OL-kamp mod Rusland torsdag eftermiddag, som Danmark vandt 25-24.

Og det var ikke kun kampen, men hele håndboldlandsholdets OL-turnering, der lå på vippen i det øjeblik, hvor 20-årige Hansen med et hårdt og topspundet aftræk fyrede læderet af sted mod det russiske mål. Et uafgjort resultat for danskerne ville have givet endnu mere usikkerhed, endnu flere frustrationer og sikkert endnu flere nerver i de kommende kampe mod Island og Rusland.
Forløbet op til målet havde været ganske rædselsfuldt.

Danskerne lagde nøjagtigt lige så skidt ud som mod Sydkorea forleden og var heldig med at gå til pause med uafgjort 10-10. Spillet blev en smule mere sammenhængende, men russerne bed fra sig og lignede vindere, da Vasilij Filippov scorede til 25-24 et halvt minut før tid.
Danskerne tog målmand Kasper Hvidt ud til fordel for en ekstra markspiller i form af Joachim Boldsen, der udlignede med femten sekunder tilbage. Russerne satte bolden hurtigt i spil igen og burde have profiteret af det tomme danske mål, men skød af uransagelige årsager over mål, og i stedet endte det med dansk tremeterkast i den anden ende. Det tremeterkast, som unge Hansen hurtigt meldte sig til at tage, og som altså afgjorde kampen.
Tænk, hvis Michael V. Knudsen ikke havde fået blindtarmsbetændelse og Mikkel Hansen fortsat havde været OL-reserve. Tænk, hvis russerne havde scoret i det tomme danske mål ved stillingen 24-24 kort før tid. Og tænk, hvis den russiske mur havde stået rigtigt på det afgørende tremeterkast eller målmand Aleksej Kostigov havde pareret Mikkel Hansens skruebold, så den ikke gik i mål.


Så havde Danmark for alvor været ude i tovene, og den kvartfinale, som alle inden turneringen tog for givet, ville lige pludselig være rykket et langt stykke længere ud i horisonten.
Men nu gik det altså Danmarks vej, og pludselig betyder de tre rædselsfulde kampe, som herrelandsholdet indtil nu har spillet ved OL, ikke så meget.
Med tre point for tre kampe og en vidt åben pulje, kan det stadig blive alt fra en første- til en sidsteplads i puljen, men vigtigst af alt er, at danskerne fortsat helt selv kan bestemme, om det skal blive til OL-medaljer.

Det var der nok ikke mange, der havde regnet med, da russerne bragte sig foran 24-23 et halvt minut før tid. Men forskellen på succes og fiasko er som nævnt nogle gange meget, meget lille.

Fra fiasko til succes i sidste øjeblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce