Fortidens helt tror på de nye

Foto: DRESLING JENS

Fortidens helt tror på de nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg glæder mig til at se nye stjerner ved siden af den gamle garde, siger Lars Christiansen

Michael Damgaard kan få det helt store gennembrud ved EM i Polen. Han spillede glimrende i Golden League i november og var på toppen igen i Frankrig forleden.

Det spår den danske rekordholder i håndbold, Lars Christiansen fra Juelsminde. I går rejste han til Polen for at arbejde som tv-ekspert. Vi fangede ham før afrejsen.

- Jeg tror på Danmark i semifinalen, og mine fire bud på semifinaleholdene er Frankrig, Spanien, Polen og Danmark. Jeg har ingen fidus til Kroatien denne gang, siger Lars Christiansen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det danske landshold kan lave tilstrækkeligt mange mål. Det store spørgsmål er forsvaret, men nu har de haft nogle dage til at arbejde med det, og de kan også bruge de første kampe til at få forsvaret på plads. Vi har en af verdens bedste målmænd i Niklas Landin, og Kevin Møller har gjort det fint i Flensburg, men det er meget svært at være målmand bag et forsvar, der ikke fungerer. Derfor er det så vigtigt, at det kommer på plads til de afgørende kampe.

- Niklas Landin er en stærk keeper, og hjertet siger, at han nok skal komme op på siden af målmænd som Sterbik og Thierry Omeyer, men de store målmænd spiller allerbedst i de store turneringer, og Sterbik har været skræmmende på det seneste, bl.a. mod Polen forleden.

80 procent af tiden

- Mikkel Hansen er det danske trumfkort i angrebet. Han kommer til at spille 80 procent af tiden og er en klassespiller, men jeg er sikker på, at mange danske spillere vil melde sig ind.

- Det er nok klogt at spare Mads Christiansen i starten, så hans fod kan komme helt i orden, og her kan Peter Balling få chancen for at vise, at han kan være med internationalt. Det vil give mere plads til vores højre back, at vi har så stærke skytter på venstre back.

- Jeg forventer meget af vore to playmakere Rasmus Lauge og Mads Mensah Larsen. Lauge har spillet en stor sæson i Flensburg, og Mads Mensah Larsen trådte i karakter mod Frankrig, så det tegner godt.

Hurtige modstandere

- Vi starter mod Rusland og Ungarn, der spiller hurtigt, men de er også forudsigelige. Der er ingen lette kampe ved EM, og vi kommer til at møde store profiler fra starten, Nagy fra Ungarn, russernes stærke venstre fløj, og derefter venter spillere som Porte og Karabatic fra Frankrig, Duvnjak fra Kroatien og Enterrios og Sterbik fra Spanien. Det er den gamle garde, der kommer til at præge EM, men jeg glæder mig til at se nye talenter, især Norges Espen Lie Hansen, der har spillet gode træningskampe op til EM, Sander Sagosen fra Aalborg og Norge - men af de nye glæder jeg først og fremmest til Michael Damgaard, siger Lars Christiansen.

Fortidens helt tror på de nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce