Forkvaklet fobi-debat i fodbolden

Arek Onyszko startede debatten om homoseksuelle i dansk fodbold, da han kom med nogle skarpe holdninger i sin bog "Fucking Polak".
Foto: Arkivfoto: Kim Rune

Forkvaklet fobi-debat i fodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden Arek Onyszko udstillede sin homofobi i sin herostratisk berømte bog for nogle uger siden, er der skyllet en debat om generel homofobi i danske fodboldklubber gennem visse medier.

Onyszko stillede sig frem og postulerede, at han hadede bøsser og mente, at de var klamme.

Det er ikke nødvendigvis det klogeste, der nogensinde er sagt her på jorden.

Men det var nok til, at nogle homoseksuelle stillede sig frem og gjorde sig til talsmænd for, at der generelt er et problem i danske fodboldklubber, og at homoseksuelle holdes ude.

Det tror jeg er noget sludder.

Også selv om DBU vist bar sig lidt klodset ad, da unionen skulle kommentere påstandene.

Men omvendt er det ganske forståeligt, hvis det som homoseksuel er svært at begå sig i den mandehørm, der pr. tradition kan være i et omklædningsrum i Skeby eller Flemløse, fordi det nu en gang er et frirum for det nogen kalder drengerøvs-snak uden nedadbøjede håndled.

Der er nok snarere tale om, at homoseksuelle måske holder sig selv ude eller i hvert i den hørm ikke tør give sig til kende.

Men det er nok ikke så meget anderledes end i andre sammenhænge i samfundslivet, hvor mange homoseksuelle ikke tør give sig til kende i visse sammenhænge.

Der er jo nok en grund til at homoseksuelle gør en dyd ud af at holde homo-OL, som tilfældet var i København sidste år.

Det må være en erkendelse af, at det kan være svært at dyrke sport med hetero-seksuelle, og så hellere gøre det med "sine egne" og holde heteroerne ude.

Når man spiller fodbold er det oftest det lidt mere rå mande-miljø, man søger i modsætning til dans eller skøjteløb.

Den anden vej rundt har kvindefodbold og kvindehåndbold jo en særlig tiltrækning på lesbiske, fordi de to store holdsportsgrene i Danmark tiltrækker mange såkaldt "mandige" piger.

Hvis jeg var bøsse ville jeg nødigt spille for et karlekammer-hold af roe-opsamlere, men er det det samme som, at lige netop fodbolden har et problem med at integrere spillere af anden seksuel observans?

Det er vist lidt for fortænkt.

Forkvaklet fobi-debat i fodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce