Forfriskende forår i Prag

Han kom som debutant i et Grand Prix, og han tog fra Prag som vinder af sæsonpremieren, russeren Emil Sayfutdinov, som her glæder sig over den store triumf, mens de to erfarne Frederik Lindgren fra Sverige (til venstre) og Jason Crump fra Australien forsøger at finde en passende grimasse på podiet. Lindgren blev nummer to og Crump nummer tre.
Foto: Stanislav Zbynek/AP/Polfoto

Forfriskende forår i Prag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var fynsk halvfiasko - verdensmester Nicki Pedersen - og helfiasko - Hans Andersen - ved starten på den nye VM-sæson i speedway lørdag aften i Prag.

Men paradoksalt nok er den fynske nedtur med til at give en ny, forfriskende vind i international speedway ekstra kraft, og endnu mere paradoksalt, så kan fiaskoen bane vejen for en ny VM-triumf for den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen.

Feltets unge drenge - med den senere vinder, kun 19-årige Emil Sayfutdinov fra Rusland, i spidsen - tog Grand Prix-veteraner som Nicki Pedersen, Jason Crump og Tomasz Gollob med køredragten nede om anklerne i Prag. Og specielt med Sayfutdinovs eminente kørsel fik man et lysende klart glimt af, hvem der kan blive fremtidens speedway-konge. Det er eksempelvis stærkt af en 19-årig knægt, som er debutant i Grand Prix-feltet, at slå Nicki Pedersen i en semifinale-omkørsel få minutter efter en påkørsel mellem de to i det første semifinale-heat.

Men én svale gør som bekendt ingen sommer. Og én enkelt Grand Prix-sejr giver ikke en VM-titel. Unge Sayfutdinov, der er kendt som en "pokal- eller hospital-rytter", er nu kommet i veteranernes søgelys - veteraner, der i Prag nok havde mere travlt med at holde øje med hinanden end med de nye drenge i klassen.

Lur mig om ikke Nicki Pedersen, Jason Crump og Leigh Adams får nogle søvnløse nætter, mens de mentalt arbejder med en ny udfordring: At få en russisk opkomling sat på plads. Og den rivalisering vil være gavnlig for eksponeringen af speedwaysporten.

Havde det ærlig talt ikke været lidt kedeligt, hvis Jason Crump eller Nicki Pedersen endnu en gang havde kørt det hele hjem?

Interessante fornyelser tager vi altid imod med kyshånd.

I øvrigt, når jeg gør de overvejelser med så stor sindsro - trods fynske rødder - ja, så er det, fordi jeg tror på, at begivenhederne i Prag rent faktisk kan blive en hjælp for Nicki Pedersen. Presset er reelt taget lidt af fynboen, som netop elsker den situation at skulle kæmpe sig tilbage fra modgang.

Og der er ingen tvivl om, at verdensmesteren kommer tilbage i VM-serien med rigtig mange kilometer i timen efter den nærmest ærekrænkende forbikørsel, Sayfutdinov lavede inden om Nicki Pedersen i første sving i semifinalen. Den kørefejl lavede fynboen kun, fordi han - med for få løb i sæsonstarten - endnu ikke er i fuld kampform. I begyndelsen af Grand Prixet viste Nicki Pedersen til gengæld glimtvis aftenens bedste - og til tider - hurtigste kørsel.

Mens der altså er grund til fynsk fortrøstning med hensyn til Nicki Pedersen, bekymrer Hans Andersens seks point. Men egentlig mere på grund af måden, Prag-begivenhederne udviklede sig på, end pointene.

Det var tydeligt, at Hans Andersens cykler ikke kører hurtigt nok. Han kunne simpelthen ikke følge med på langsiderne.

Ligesom sidste år ligner det en problemfyldt sæsonstart for fynboen.

Og selv om Hans Andersen kun er 28 år, må han med bekymring have set kørere som 19-årige Sayfutdinov og 23-årige Frederik Lindgren fra Sverige være de mest iøjnefaldende aspiranter til tronen, når Nicki Pedersen, Jason Crump, Tomasz Gollob og Leigh Adams gør klar til at trække sig tilbage.

Forfriskende forår i Prag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce