Forbundet vil holde på Kipketer


Forbundet vil holde på Kipketer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ATLETIK: Den tredobbelte verdensmester på 800-meter-distancen Wilson Kipketer er netop fyldt 32 år, og det kvalificerer ham til at kalde sig veteran, da de fleste af hans konkurrenter er midt i tyverne. På grund af den efterhånden fremskredne alder, planlægger Wilson Kipketer ikke mere end én sæson frem af gangen, og hos Dansk Atletik Forbund arbejder man allerede så småt med planerne om at tilknytte verdensrekordholderen til forbundet, når han på et tidspunkt lægger pigskoene på hylden.

- Det er ikke sådan, at vi har en aftale med Wilson allerede, men der har været nogle interessante hensigtserklæringer. Han giver udtryk for, at han godt kunne tænke sig at bruge noget mere tid på andre, når han på et tidspunkt føler, at han har brugt tid nok på at deltage i de store internationale stævner, siger sportschef i Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen.

Genert og sky Kipketer

Offentligheden kender Wilson Kipketer som en meget sky person, der aldrig sætter sig selv i scene. Når journalister en sjælden gang i forbindelse med de store stævner får lejlighed til at interviewe løberen, så taler han ikke ligefrem i overskrifter, og normalt går kommunikationen til offentligheden altid gennem sportschefen.

- Man skal ikke forvente, at Wilson stiller sig op foran 40 aktive, og de en halv time efter siger "wauw", når de går derfra. Dér, hvor Wilson har sin styrke, det er, når han er sammen med en atlet med den rette indstilling. Så vil denne kunne få meget ud af det mand til mand. Det er her, Wilson har styrken til at overbevise folk om, hvad det er, de skal gøre for at blive bedre, fordi han har så stor vægt bag sine ord og så flot en karriere bag sig. Det er det, han er god til, og det er det, der interesserer ham, siger Lars Nielsen.

I forvejen er Lars Nielsens kone, Renata P. Nielsen, tilknyttet forbundet. Hun vandt med et bronzespring i længdespring ved VM i 1993 den første danske medalje ved et internationalt mesterskab i næsten 20 år.

Foreløbig vil Wilson Kipketer, der i 1990 kom til Danmark som 18-årig, dog koncentrere sig om sin egen karriere. Han deltager godt nok ikke ved indendørs-EM i marts, men til gengæld er det planen, at han skal på jagt efter sit fjerde VM-guld til sommer i Helsingfors.

- I øjeblikket bruger han ikke ret megen energi på andre end sig selv, men når vi er til store stævner, så sidder han og snakker med de unge atleter. Det fylder ikke meget i øjeblikket, men han giver udtryk for, at det kunne været interessant at beskæftige sig med på et tidspunkt, siger Lars Nielsen.

Forbundet vil holde på Kipketer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce