Første danske medalje redet hjem


Første danske medalje redet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi havde selvfølgelig drømt og håbet på det. Det er kæmpestort, sagde medlem af dressurholdet Andreas Helgstrand til DR efter triumfen.

Prinsesse Nathalie Zu Sayn Wittgenstein red det bedste program af de tre danskere, da hun sammenlagt opnåede 70,417 procent af de 100 mulige på hesten Digby. Efter sin præstation måtte den rørte prinsesse fælde en glædeståre, mens hun klappede sin hest .

Inden konkurrencen var det danske bronzehåb dog mest lagt på skuldre og manke af Andreas Helgstrand og hesten Don Schufro. Helgstrand klarede sig bedre end holdets tredje ekvipage bestående af Anne van Oolst og hesten Clearwater, men det var mest prinsessens fortjeneste, at Danmark endelig fik sin første OL-medalje.

- Prinsesse Nathalie gjorde det utroligt flot. Jeg ved ikke, om jeg var nervøs, men jeg var godt klar over, at jeg ikke skulle lave for mange fejl, sådan som situationen var, sagde Andreas Helgstrand til DR efter sin gennemridning med tanke på, at drømmen om bronzemedaljerne var inden for rækkevidde, før han satte sig op på hesten.
D
anmarks gennemsnitlige score på 68,875 var dog ikke nok til at pille ved det suveræne tyske hold, der vandt guld med sammenlagt 72,916. Sølvet gik til de stærke hollændere, der gennemsnitligt opnåede 71,750 procent af de mulige point.

Men det rører ikke de danske ryttere, der slet ikke havde turdet håbe på mere end bronze, og som nu har skabt håb om flere medaljer.

Første danske medalje redet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce