Før volleyfinale i Gentofte: Middelfart har historikken med sig

Middelfarts Nikolaj Hjorth slår bolden over nettet i den første DM-finale mod Gentofte, der efter nederlaget i Lillebæltshallen er under pres inden torsdagens kamp i Kildeskovshallen i Gentofte. Foto: Yilmaz Polat

Før volleyfinale i Gentofte: Middelfart har historikken med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med sejren i den første finalekamp har Middelfart Volleyballklub taget et stort skridt mod guldet, hvis man trækker tråde tilbage til Middelfarts to seneste finaleserier mod Gentofte.

Volleyball: Middelfart VK fik med sejren på 3-2 hjemme over Gentofte i den første DM-finale i søndags den perfekte start på årets finaleserie.

- Det betyder noget, at vi vandt den første kamp. Det var første gang, at vi slog dem i sæsonen, siger Middelfarts sportschef, Jacob E. Petersen.

Middelfarts unge hold med en gennemsnitsalder i starten af 20'erne har både i semifinalerne mod Hvidovre og i den første finale mod Gentofte vist, at de kan komme igen og vinde tætte sæt, selv om de har været bagud undervejs.

- Spillerne har en tro på, at de kan levere og præstere, selv om de bliver pressede og taber et sæt. De har været gode til at holde fokus på opgaven, siger Jacob E. Petersen.

I Middelfarts to tidligere finaleserier de senere år, i 2012 og 2015 begge gange også mod Gentofte, blev den første kamp afgørende for finaleserien.

I 2015 vandt Gentofte en tæt første match i Middelfart 3-2 - i øvrigt med 15-12 i femte sæt, nøjagtig samme cifre som Middelfart vandt med i søndags. Gentofte vandt herefter de to næste kampe på hjemmebane, begge gange med 3-0.

DM-finaler
Middelfart fører finaleserien mod Gentofte med 1-0 i kampe efter hjemmesejr i søndagens første finale.De to næste finaler spilles begge i Kildeskovshallen i Gentofte, torsdag kl. 19.00 og søndag kl. 16.00.

Hvis Gentofte vinder mindst en af de to næste kampe, skal der spilles en fjerde finale onsdag 18. april kl. 19.00 i Lillebæltshallen i Middelfart.

En eventuel femte og afgørende kamp spilles fredag 20. april kl. 19.00 i Gentofte.

Man skal vinde tre kampe for at blive dansk mester.

Triumfen i 2012

I 2012 vandt Middelfart den første match hjemme med 3-1, hvorpå Middelfart tog til Kildeskovshallen og vandt de to næste kampe mod Gentofte, begge gange med 3-1.

Dengang for seks år siden var Middelfart i nogenlunde samme situation som i år. Alle fire indbyrdes kampe i grundspillet havde Gentofte vundet, men i finaleserien var Middelfart stærkest efter at have sendt den regerende mester Marienlyst ud i semifinalerne med 3-0 i kampe.

Profilerne på Middelfarts guldhold i 2012, der sikrede den vestfynske klub DM-titlen for første gang i 35 år, var canadierne Benoit Raymond, Andrew Town, Drew Venables, John Galloway, svenske Peter Jonsson og amerikanske Chris Kozlarek samt Jacob Winther, der var eneste dansker i startopstillingen.

I år har Middelfart en dansk stamme med flere unge spillere. Jacob Stein Brinck, Jeppe Back, Mads Qvist, Nikolaj Hjorth, Kasper Rode Nielsen samt amerikaneren Nicholas Hunt og hollænderen Martjin van der Aa er Middelfarts normale startopstilling.

I år har de to hold kun mødtes to gange i grundspillet, og begge kampe vandt Gentofte 3-2. Desuden vandt Gentofte 3-1 over Middelfart i pokalsemifinalen i december.

Fokus på næste kamp

Sportschefen vil ikke drage sammenligninger med de to foregående finaleserier i 2012 og 2015.

- Det er en ny serie i år, og vi har fuld fokus på kampen torsdag. Og når den er færdig, kigger vi på den næste kamp, siger Jacob E. Petersen.

Trods Middelfarts sejr i søndags er der plads til forbedringer.

- Vi har flere ting, vi kan gøre bedre end sidst. Vores modtagninger kan godt være bedre, og Jacob Stein Brinck vil også gerne præstere bedre. Han var lidt svingende i søndags, siger sportschefen.

At kamp to og tre spilles i Kildeskovshallen i Gentofte, vil under normale omstændigheder være en fordel for Gentofte.

- Gentofte taber ikke ret tit i Kildeskovshallen, og man spiller normalt bedst, når man er i vante omgivelser og ikke har været på en lang tur, før man skal spille, siger Jacob E. Petersen.

I søndags fik Middelfart markant opbakning fra 520 tilskuere i Lillebæltshallen, og det var med til at skubbe sejren over til det vestfynske hold.

- Nogle spillere lægger mere mærke til det end andre, men generelt vil de fleste gerne have opbakning fra publikum, mener Middelfarts sportschef.

Torsdagens kamp begynder klokken 19.00 i Kildeskovshallen.

Før volleyfinale i Gentofte: Middelfart har historikken med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce