Før topkamp: Svendborg Rabbits håber på jetlag hos Bakken Bears

Mikkel Plannthin, anfører for Svendborg Rabbits, har tidligere spillet for Bakken Bears. I baggrunden Rabbits' ubesejrede cheftræner, Lukas Varga, der håber på fight fra sine spillere. Foto: Michael Bager

Før topkamp: Svendborg Rabbits håber på jetlag hos Bakken Bears

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rabbits-direktør Troels Mortensen er glad for, at Bakken Bears fører sig frem i Europa. Fredag aften kommer mesterholdet fra Aarhus til topdyst i Svendborg blot to døgn efter at have spillet i Rumænien.

Basketball: Kigger man på stillingen, ligner fredagens kamp i kaninhulen en topdyst mellem to ligeværdige mandskaber. Begge har vundet deres seks første kampe i Basketligaen og er som de eneste hold ubesejrede.

Men her hører lighederne op. Bakken Bears er dansk baskets lokomotiv og fører sig år efter år frem i Europa. Sidste sæson nåede Bakken Bears helt frem til semifinalerne i Europa Cuppen, og i år har Bakken Bears indledt med fire store sejre i de fire første europæiske kampe.

Bjørnene fra Aarhus har større økonomiske muskler end kaninerne fra Svendborg.

- Bakken Bears har vel et budget, der er fem-seks gange større end vores. De har købt seks dygtige udenlandske spillere op til denne sæson, og de har tre stærke danske landsholdsspillere i Adama Darboe, Darko Jukic og Thomas Lærke, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Han piver ikke over, at Bakken har råd til at hente spillere fra en anden hylde end Svendborg Rabbits.

- Det er fedt, at Bakken gør det godt i Europa og er med til at sætte Danmark på basketlandkortet i Europa, siger Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits spillede syv år i træk, 2007-2013, DM-finaler mod Bakken Bears, men de senere år har Rabbits været henvist til rollen som tredje, fjerde eller femte violin i det danske basket-orkester.

I Svendborg lader man sig gerne inspirere af Bakken Bears' succes. Troels Mortensen blev med virkning fra denne sæson ansat som klubbens første fuldtidsdirektør.

- I Bakken Bears begyndte det for alvor at tage fart, da de fik bygget organisationen op. Vi prøver at bygge en organisation op forsøger at blive mere professionelle, siger direktøren.

Farvel til legende
Claus Magaard spiller sin basketligakamp nummer 400 for Svendborg Rabbits i kampen mod Bakken Bears, og den 32-årige Rabbits-forward hyldes i forbindelse med kampen, som bliver hans sidste. Han er for nylig blevet far til sit andet barn og har valgt at stoppe karrieren.Claus Magaard har i flere år været en af ligaens bedste trepointskytter. Han har i sine 399 kampe scoret 2524 point og har ramt hele 572 trepointskud på 1355 forsøg. Det svarer til en scoringsprocent på 42,2 bag trepointlinjen.
Bakken Bears' amerikanske guard, Tobin Carberry, runder Andrei Mandache fra Steaua Bukares i Bakkens hjemmesejr på 100-64 over den rumænske klub i Europa Cuppen. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears' amerikanske guard, Tobin Carberry, runder Andrei Mandache fra Steaua Bukares i Bakkens hjemmesejr på 100-64 over den rumænske klub i Europa Cuppen. Foto: Kim Haugaard

Fra Rumænien til Sydfyn

Bakken Bears var onsdag aften i Rumænien og vandt 98-63 over Steaua Bukarest i den fjerde gruppekamp i Europa Cuppen. Blot to døgn efter skal Bakken-spillerne omstille sig til en topkamp i den sydfynske kaninhule.

- Jeg håber, de har jetlag, siger Troels Mortensen.

- Men de har et bredt hold, og vi skal spille den perfekte kamp. De vil gerne spille hurtigt og skifte meget ud, så de hele tiden kan holde tempoet højt. Vi skal spille noget nær den perfekte kamp for at vinde, siger Rabbits-direktøren.

Samme holdning finder man hos Rabbits-træner Lukas Varga.

- Bakken har et hold med masser af kvalitet. Men de kan kun spille med fem spillere ad gangen, så vi kan forhåbentlig matche dem med vores fighteregenskaber, siger Lukas Varga, der overværede Bakkens sejr på 109-89 over Næstved i søndags, inden Rabbits selv vandt 93-71 over Bakkens talentakademi EBAA.

Disney-sjov eller Rabbits-show

Svendborg Rabbits spiller normalt ikke fredag aften, men kampdatoen skyldes Bakkens europæiske togter.

- Alternativet havde været at spille i weekenden på et dårligt tidspunkt, og så vil vi hellere spille fredag aften.

- Vi er lidt spændte på, hvordan folk tager imod det. For mange er fredag aften en del af weekendhyggen med familien foran tv. Men vi håber, at folk vælger Rabbits-show frem for Disney-sjov, siger Troels Mortensen.

Han er spændt på, hvor mange der dukker op til en fredagskamp.

- Der er en fornuftig opbakning fra sponsorerne, hvor der er tilmeldt nogenlunde lige så mange som til en normal kamp. Og så giver Albani gratis entré til studerende, hvis de kan fremvise deres studiekort ved indgangen, siger Troels Mortensen.

Svendborg Rabbits har ikke planlagt flere fredagskampe i denne sæson.

Topkampen i HK Midt Arena i Svendborg Idrætscenter begynder klokken 19.00.

Før topkamp: Svendborg Rabbits håber på jetlag hos Bakken Bears

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce