Før play-in-serie: Odense Bulldogs har det svært i Herlev

Odense Bulldogs måtte se sig slået 6-1 af de gultrøjede spillere fra Esbjerg Energy i sidste runde af grundspillet i tirsdags, og nu skal Bulldogs ud i en nervepirrende serie mod Herlev Eagles om en kvartfinaleplads. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Før play-in-serie: Odense Bulldogs har det svært i Herlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Bulldogs har tabt alle tre udekampe til Herlev Eagles i denne sæson, og det mønster skal Bulldogs forsøge at bryde før aftenens første play-in-kamp ude mod ligaens nummer 10, hvor en kvartfinaleplads er på spil.

Ishockey: Mens de seks øverste klubber i Ishockeyligaen holder fri frem til den første kvartfinale fredag i næste uge, må Odense Bulldogs i de kommende dage på overarbejde. Bulldogs skal spille op mod fire knald-eller-fald-kampe på fem dage mod Herlev Eagles om en plads i kvartfinalerne.

Bulldogs har i stort set hele sæsonen ligget til direkte adgang til slutspillet i kraft af en top-seks-placering, men en skidt afslutning på grundspillet med ni nederlag i de sidste 11 kampe sendte Bulldogs ned på syvendepladsen, et point fra Rungsted på sjettepladsen.

Ærgerligt at mangle et point efter 50 runder. Det ene point kunne eksempelvis være hentet, da Bulldogs tabte efter overtid hjemme til Rungsted i sjettesidste runde. Havde Bulldogs i stedet scoret først i overtiden, ville det have været Rungsted, der skulle ud i play-in-kampe mod Herlev.

Men det kan ikke bruges til noget nu. Bulldogs har kun sig selv at takke for, at holdet nu må på en omvej for at komme i kvartfinalerne.

Play-in om kvartfinale
Herning, Aalborg, Rødovre, Esbjerg, Frederikshavn og Rungsted har som de seks øverste fra Ishockeyligaens grundspil kvalificeret sig til slutspillet.Som en nyskabelse i denne sæson spiller holdene fra nummer 7 til 10 play-in om de to sidste kvartfinalepladser.

Odense Bulldogs møder Herlev, og Gentofte møder Sønderjyske i de to serier, hvor Odense og Gentofte på forhånd fører 1-0 i kampe på grund af højere placering i grundspillet.

Første hold med tre sejre er videre til kvartfinalerne.

Play-in-serien spilles efter dette tætte program:

Fredag kl. 19.30: Herlev-Odense.

Lørdag kl. 19.00: Odense-Herlev.

Mandag kl. 19.00: Herlev-Odense.

Tirsdag kl. 19.00: Odense-Herlev.

De to sidste opgør spilles kun, hvis serien ikke er afgjort.

Forspring til Bulldogs

Bulldogs har fordelen af at føre 1-0 i kampe i serien mod Herlev i kraft af en højere placering i grundspillet. Derfor kræver det kun to sejre for at gå videre, mens Herlev skal vinde tre kampe i serien for at gå videre.

Herlev har i sæsonens 50 kampe kun hentet rundt regnet halvt så mange point som Bulldogs, der sluttede på 77 point. Men Herlev vil naturligvis kæmpe alt for at gribe den chance, holdet har fået for en uventet slutspilsplads. Ikke mindst i betragtning af, at Herlev som følge af økonomiske problemer indledte sæsonen med en straf på minus fire point. Herlev sluttede grundspillet på 36 point.

Tilmed har Herlev Eagles i denne sæson haft et godt tag på Odense Bulldogs, når holdene har mødtes i Ørneborgen i den nordvestlige del af hovedstaden. Herlev har vundet alle tre hjemmekampe, to af dem efter overtid, og det seneste møde den 11. februar vandt Herlev 6-2 over Bulldogs.

Siden den succesoplevelse har Herlev dog tabt hver gang, så holdet kommer til play-in-serien med fire nederlag på stribe, mens Bulldogs trods alt fik en smal 2-1-sejr over Hvidovre i næstsidste runde som et lille lyspunkt i nederlagsstimen.

Hidsige opgør

Det kan blive nogle hidsige opgør i serien, for de to hold er blandt de hold, der får flest udvisninger. Herlev har fået flest udvisningsminutter af de 11 hold i ligaen, Odense er nummer tre på bisselisten.

På Herlevs hold er der flere spillere med en nylig fortid i Odense. Mathias Thinnesen, Mikkel Ankjær Nielsen, Frederik Høeg, Mike Daugulis, Frederik Bjerrum og Tobias Ruelykke har alle spillet for Odense Bulldogs.

Frederik Bjerrum, der er lillebror til Bulldogs' Rasmus Bjerrum, er Herlevs topscorer med 48 point, heraf 32 assister. I førstekæden har Frederik Bjerrum været god til at fodre centeren Thomas Søndergaard med målgivende afleveringer.

Fredagens dyst i Herlev bliver vigtig for serien. Der er himmelvid forskel på, om der i serien står 2-0 til Odense eller 1-1 efter aftenens kamp. Ikke mindst med tanke på, at Odense Bulldogs har hjemmebane i seriens anden kamp lørdag aften og også i en eventuel fjerde kamp tirsdag. Herlev har tabt 5-1 og 3-2 i de to kampe i Odense i denne sæson.

Der er kampstart fredag klokken 19.30 i Herlev Skøjtehal.

I tilfælde af uafgjort spiller man i play-in som i slutspillet med en ny periode med fire mod fire på isen til først scorede mål uden tidsbegrænsning. Der kan altså ikke blive straffeslagsafgørelse som i grundspilskampene, hvor man går til straffeslag, hvis ikke der er scoret efter fem minutters overtid.

Før play-in-serie: Odense Bulldogs har det svært i Herlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce