Før kampen mod Bakken Bears: Svendborg Rabbits skal ramme bedre på straffekast

Michael Moore forsøger sig på straffekastlinjen for Svendborg Rabbits i en kamp mod Hørsholm. Michael Moore har ramt på 82 procent af sine straffekast i denne sæson, men holdet har kun ramt på 73 procent af straffekastene. Foto: Lasse Hansen

Før kampen mod Bakken Bears: Svendborg Rabbits skal ramme bedre på straffekast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits har kun ramt på 73 procent af holdets straffekast i denne sæson, og det skal være bedre, fastslår direktør Troels Mortensen før onsdagens hjemmekamp mod Bakken Bears.

Basketball: Hvor svært kan det være at ramme en kurv i 3,05 meters højde, når man står på straffekastlinjen 5,80 meter fra kurven?

I denne sæson har det været ganske svært for Svendborg Rabbits. Det sydfynske basketligahold har kun ramt på 73 procent af holdets straffekast indtil nu, og det er en del under det, man kan forvente af et professionelt basketligamandskab.

Tidligere var Rabbits kendt for at være ligaens bedste hold til at skyde straffekast. Fire år i træk var Rabbits suverænt ligaens bedste til at ramme straffekast. I sæsonen 2015/16 ramte Rabbits på 76 procent, 2014/15 på 80 procent, i 2013/14 på 78 procent og i 2012/13 på 80 procent.

- Vi skal gerne have over 85 procents udnyttelse af straffekast, hvis vi skal have en chance mod Bakken Bears, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears kommer onsdag aften til Sydfyn til et opgør, hvor Rabbits er klare underdogs.

- Alt skal flaske sig, hvis vi skal vinde den kamp. Succeskriteriet må være at spille med dem så lang tid som muligt. Vi skal kontrollere tempoet og skal undgå at komme i fejlproblemer, siger Troels Mortensen.

- Vi skal også skyde godt udefra, da Bakken har flere høje fyre i Michel Diouf, Chris Christoffersen og Jeffrey Crockett, fremhæver Troels Mortensen.

Slutspillet nærmer sig
Svendborg Rabbits ligger på sjettepladsen i Basketligaen med 12 point for 17 kampe. Der er fire point op til Randers på femtepladsen, men Randers er bedst indbyrdes, så Rabbits skal vinde mindst tre af de sidste fire kampe for at komme op på femtepladsen. Rabbits mangler at møde Bakken Bears (hjemme), Næstved (ude), Randers (hjemme) og Stevnsgade (ude).

Hvis Svendborg Rabbits slutter som nummer seks i grundspillet, skal holdet møde nummer tre i kvartfinalerne. Næstved og Hørsholm har begge 22 point på tredje- og fjerdepladsen, men Næstved er bedst indbyrdes. Næstved mangler at møde Svendborg Rabbits (hjemme), Wolfpack (ude) og Bakken Bears (hjemme), mens Hørsholm kun har to kampe tilbage mod Bakken Bears (hjemme) og Stevnsgade (hjemme).

Slutspillet begynder med første kvartfinale mandag 19. marts. Der spilles bedst af fem kampe i kvartfinaler og semifinaler, mens finalen spilles bedst af syv kampe.
Den senest ankomne amerikaner, Demonte Flannigan, har gjort det godt i sine fem første kampe for Svendborg Rabbits, hvor han har scoret 17 point i snit pr. kamp. Foto: Katrine Becher Damkjær
Den senest ankomne amerikaner, Demonte Flannigan, har gjort det godt i sine fem første kampe for Svendborg Rabbits, hvor han har scoret 17 point i snit pr. kamp. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fire sejre på fem dage

Bakken Bears er på andenpladsen, to point efter Horsens IC, men mestrene fra Aarhus har vist skræmmende styrke på det seneste med seks ligasejre i træk og europæisk succes med kvalifikation til ottendedelsfinalen i Europa Cup-turneringen, hvor holdet skal møde Ventspils fra Letland 7. og 14. marts.

På grund af de mange europæiske kampe spillede Bakken Bears i forrige uge en stribe udsatte kampe i Basketligaen med fire kampe på fem dage - og vandt dem alle.

- Det viser, at Bakken Bears har så mange kvalitetsspillere, at de kan stille med to starting-lineups, der ville være gode nok til at spille i ligaen, siger Troels Mortensen.

Senest vandt Bakken Bears i mandags 112-81 hjemme over Stevnsgade i en kamp, hvor Bakken sparede landsholdsspilleren Adama Darboe. Den tidligere Rabbits-profil er med igen i Svendborg, melder Bakkens hjemmeside, mens Thomas Lærke er knæskadet og Tony Bishop har været i Panama for at spille to landskampe.

Svendborg Rabbits har til gengæld skuffet flere gange i denne sæson - ikke mindst på hjemmebane, hvor der er gået to måneder siden sidste Rabbits-sejr.

- Vi vil gerne give vores trofaste publikum en god kamp. Den seneste hjemmekamp mod Stevnsgade leverede vi en rædderlig indsats i første halvleg, men vi spillede okay i tredje og dele af fjerde periode, indtil vi dummede os til sidst og smed sejren væk, selv om vi førte med seks point. Den kamp skulle vi have kørt hjem, siger Troels Mortensen om nederlaget på 73-75 til bundholdet.

Vigtig sejr

Til gengæld vandt Rabbits i den seneste kamp 83-50 ude over Wolfpack.

- Det var en ufattelig vigtig sejr. Vi spillede stærkt forsvar, og sejren har givet os selvtillid, siger Troels Mortensen.

Rabbits ligger på sjettepladsen og får svært ved at nå længere op i de sidste fire runder af grundspillet. Dermed bliver det kvartfinaler mod nummer tre, der formentlig bliver Næstved.

- Jeg vil hellere møde Næstved end Hørsholm og Randers i en kvartfinale. Næstved står bedre til os som hold, og så har vi en god historik mod Næstved i slutspillet. Sidste år kom vi også som undertippet til slutspillet og vandt 3-0 i kvartfinaleserien over Næstved, siger Troels Mortensen.

Rabbits har stadigvæk 215 cm høje Jacob Enevold Jensen ude med en skade på ubestemt tid, men ellers er alle Rabbits-spillere klar til kamp.

Onsdagens kamp begynder klokken 19.00 i HK Midt Arena i Svendborg.

Før kampen mod Bakken Bears: Svendborg Rabbits skal ramme bedre på straffekast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce