Før genfødt Skanderborg: GOG-chef kræver færre personlige fejl

GOG-cheftræner Nicolej Krickau har endnu engang oplevet, at hans spillere rykker tættere sammen efter et nederlag. I ugens løb har der været fuldt fokus på at komme tilbage på vindersporet i lørdagens kamp i Skanderborg. Foto: Kim Rune

Før genfødt Skanderborg: GOG-chef kræver færre personlige fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et relativt lille budget har Skanderborg Håndbold skabt en slagkraftig og bred enhed. Nu strømmer tilskuerne også til holdets kampe, så GOG's jagt lørdag på at komme tilbage på vindersporet efter nederlag til Sønderjyske bliver af den svære slags.

Håndbold: Nicolej Krickau, cheftræner i GOG, har et kontant krav til sine spillere før lørdagens kamp i Fælleden i Skanderborg:

- Begå færre personlige fejl.

I lørdags tabte GOG lidt overraskende 30-33 til Sønderjyske i Su'vi:t Arena i Gudme.

- Det går ikke at begå to-tre personlige fejl pr. spiller. Så taber man til et hold som Sønderjyske. Og så vil man også tabe til Skanderborg Håndbold, siger cheftræneren.

Østjyderne har været en af sæsonens helt store positive overraskelser. For et spillerbudget, der næppe overstiger fire millioner kroner, er Skanderborg Håndbold blevet en slagkraftig og bred enhed, der ligner et hold, der vil komme med i slutspillet - top-otte i grundspillet. Før lørdagens kamp ligger Skanderborg nummer seks med 13 point for 10 kampe - kun to point færre end GOG på tredjepladsen.

Samtidig er det slut med gabende tomme tilskuerpladser til holdets hjemmekampe. Publikum er ved at vænne sig til Fælleden som ny hjemmebane, og så er der tradition for, at de lokale strømmer til, når det går holdet godt. Som for øjeblikket, hvor Skanderborg senest vandt 27-25 over Skjern Håndbold. Og det vel og mærke i Skjern Bank Arena.

Uforudsigelighed
De noget uforudsigelige resultater i herrernes liga fortsætter. Torsdag spillede Århus Håndbold og TTH Holstebro uafgjort 31-31.Top-otte (feltet til slutspil) før fredag aftens to sene kampe - Sønderjyske-Mors/Thy og Ribe-Esbjerg HH-TMS Ringsted:

1. BSV 11 kampe 18 point.

2. Aalborg 11 kampe 18 point.

3. GOG 10 kampe 15 point.

4. TTH 11 kampe 14 point.

5. Sønderjyske 10 kampe 14 point.

6. Skanderborg 10 kampe 13 point.

7. Skjern 11 kampe 12 point.

8. Århus Håndbold 11 kampe 12 point.

I denne stilling er IKKE indregnet en eventuel ny kamp mellem KIF Kolding og GOG.

Aggressivt Skanderborg venter

Nicolej Krickau kom til GOG i sidste sæson fra netop Skanderborg håndbold, så han kender alt til kulturen i den østjyske klub, hvor - ligesom i GOG - foreningslivet markant går hånd i hånd med ligasatsningen. Krickau siger:

- Ja, der er mange lighedspunkter mellem de to klubber - Skanderborgs ligabudget er bare noget lavere end GOG's.

I den sydfynske klub ligger spillerbudgettet på omkring otte millioner kroner.

Krickau forventer, at der vil komme op mod 2000 tilskuere i hallen - et publikum, der vil lægge GOG under pres og presse hjemmeholdet til at yde alt.

- Jeg forventer, at vi kommer til at møde et ekstremt aggressivt Skanderborg, der vil kæmpe vildt og blodigt, konstaterer Nicolej Krickau.

GOG har forsvarsmæssigt skullet forberede sig på flere mulige opstillinger i Skanderborgs bagkæde, hvor ikke mindst to nytilkomne - Marcus Mørk fra fransk håndbold og Cornelius Kragh fra Skjern - har øget truslen fra distancen væsentligt.

Selv om Skanderborgs forsvar kun tillod Skjern Håndbold at score 25 mål på hjemmebane, er det specielt i østjydernes forsvar, at Nicolej Krickau ser muligheder for GOG:

- Vi skal være angrebsmæssigt smarte - blandt andet vildt effektive i vores kontrafase.

I det tabte opgør mod Sønderjyske svigtede den fynske defensiv - blandt andet samspillet mellem forsvaret og Frank Mikkelsen i målet. Specielt i anden halvleg. Der er derfor også brug for, at GOG-forsvaret hænger bedre sammen i Skanderborg.

Målmand ude

Målmand Ole Erevik var ude med en forstrækning i sit ene baglår i kampen mod Sønderjyske. Erevik bliver heller ikke klar til Skanderborg, så det er endnu engang Frank Mikkelsen mellem stængerne fra start. Ellers skulle hele GOG-truppen være klar minus de to langtidsskadede, venstrebacken Lasse Møller og fløjen Henrik Tilsted.

- Vi har haft nogle gode træninger i ugens løb. Som jeg altid oplever med drengene efter et nederlag, så rykker de sammen og bliver endnu mere fokuserede på at gøre det bedre næste gang. De hader, at de gav hjemmepublikummet et nederlag i lørdags, lyder det fra Nicolej Krickau.

Skanderborg Håndbold-GOG Håndbold, TV2, kl. 16.10

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra Fælleden fra kl. 16.00 på fyens.dk/faa.dk og på @Karsten Srensen1

Før genfødt Skanderborg: GOG-chef kræver færre personlige fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce