Før første hjemmematch: Team Fjelsted må allerede ændre på holdet

Jason Jørgensen - her i en hjemmematch mod Munkebo Scorpions i 2016 - er ude, når Team Fjelsted onsdag tager imod Holstebro Elite i sæsonens første hjemmematch. Foto: Tim K. Jensen

Før første hjemmematch: Team Fjelsted må allerede ændre på holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den unge D-kører, Jason Jørgensen, har brækket en knogle i sin ene hånd og er ude, når de regerende danske mestre kører sin første match på hjemmebane i den nye sæson.

Speedway: De regerende danmarksmestre fra Team Fjelsted fik forleden en god start på den nye ligasæson med en sejr på 45-42 ude over Holstebro Elite foran 549 tilskuere. Jason Jørgensen blev aftenens store helt hos fynboerne med 12 point trods sin status som D-kører.

Onsdag kører Team Fjelsted så sæsonens første hjemmematch, som er en omgående returmatch mod Holstebro Elite. Men der er en stor forskel mellem de to matcher: Netop Jason Jørgensen er ude til fynboernes første optræden på hjemmebane.

Kristi himmelfartsdag kørte Jason Jørgensen den danske kvalifikation til U21-VM - en kvalifikation, som i øvrigt blev vundet af en anden Team Fjelsted-kører, Frederik Jakobsen - og i et af heatene brækkede Jason Jørgensen knoglen op mod sin ene lillefinger, da han kom i karambolage med airfencen.

Med Jason Jørgensen ude får sportschef Morten Svendsen allerede i sæsonens anden match ødelagt sin nye holdsammensætning med to D-kørere og ingen C-kører, i det han har hidkaldt en tysk C-kører, Tobias Busch, i Jason Jørgensens fravær.

Kender Danmark

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt med Jason. Også fordi han var kommet så godt i gang med sæsonen, lyder det fra Morten Svendsen.

Sportschefen håber dog, at Jason Jørgensen vi være til rådighed allerede til Team Fjelsteds næste match - ude mod Holsted Tigers, onsdag den 23. maj.

Morten Svendsen regner dog med at have fundet en habil erstatning for sin unge fynbo til onsdag aftens match i tyske Tobias Busch.

- Busch laver mange point i England for øjeblikket, og han har også tidligere kørt i Danmark - blandt andet for Outrup. Så han kender forholdene i Danmark, konstaterer Morten Svendsen, der ser gode chancer for atter at tage en sejr mod Holstebro Elite, selv om vestjyderne med Kenneth Bjerre og Bjarne Pedersen i spidsen har et markant hold på papiret. Bjerre og Pedersen scorede begge 13 point i de to klubbers opgør i Holstebro.

Hos Team Fjelsted scorede kaptajn Peter Kildemand og Frederik Jakobsen hver 11 point, Anders Thomsen scorede 10 point, mens Christian Thaysen scorede et point. Og så blev det altså til 12 point til Jason Jørgensen.

Kontant mål om Superfinalen

Peter Kildemand har haft en travl start på sæsonen i Tarnow i den polske Ekstraliga og i svenske Västervik i den svenske Eliteserie. Desuden har Kildemand allerede kørt sig ind i sæsonens EM-serie på fire løb - fynboen vandt EM-sølv i 2015 - og på mandag kører han semifinale i Abensberg, Tyskland, om adgang til Challengefinalen, hvor der er tre billetter til VM-grandprixserien 2019 på spil.

I samme semifinale kører en anden fynsk profil, Hans Andersen, der er kaptajn for det danske ligahold, Region Varde Elite, som af mange betragtes som kontant favorit til dette års DM-titel.

- Det har meget høj prioritet for mig at komme tilbage til grandprixserien, fastslår Peter Kildemand, der vandt grandprixet i Horsens i 2015 men ikke er med i grandprixfeltet i år.

Pointmæssigt har sæsonstarten dog været op og ned for Kildemand, men han siger alligevel:

- Jeg er rimelig tilfreds med den måde, sæsonen er begyndt på.

Med hensyn til Team Fjelsted har kaptajn Peter Kildemand et kontant mål: Holdet skal i Superfinalen med sæsonens fire bedste hold som deltagere.

- Når vi først er i Superfinalen, så kan alt ske. Det viste vi sidste år i Slangerup, fastslår Peter Kildemand.

Før første hjemmematch: Team Fjelsted må allerede ændre på holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce