Norske Gøran Johannessens betydning for GOG-holdet afspejler sig kontant i statistikkerne over ligaens første seks runder. Torsdag aften skal GOG på en listig opgave hos et af bundholdene, Skanderborg.

Håndbold: Da GOG lørdag besejrede KIF Kolding København med 24-22 i ligaens sjette runde, udløste det en plads på "rundens hold" for anden gang i sæsonen til playmaker og back Gøran Johannessen. Den 23-årige normand blev topscorer med seks mål i en kamp, hvor han atter tog personligt ansvar med togter direkte mod mål på vigtige tidspunkter - når holdet var mest presset.

Gøran Johannessens betydning for GOG-holdet kan også direkte aflæses af statistikkerne for sæsonens første seks runder.

Nordmanden er GOG's topscorer med 34 mål på 63 skud. Det giver ham en placering som nummer tre på ligaens liste kun overgået af Århus Håndbolds Anders Kragh Martinusen (41 mål) og Anders Eggert fra Skjern (48 mål). 26 af Eggerts 48 mål er dog scoret på straffekast.

Nordmanden er også GOG's bedste, når det gælder assists og "mest effektive spiller". 22 assists giver Gøran Johannessen en sjetteplads på ligalisten, mens han er nummer fem når det gælder "mest effektive spiller".

Men hvor der handles, der spildes der også. Således er Gøran Johannessen også den GOG-spiller, der har begået flest tekniske fejl. 12 af slagsen giver nordmanden en 16. plads på listen.

- Det er ikke unaturligt, at en topscorer også er den spiller, der begår flest tekniske fejl, siger cheftræner Nicolej Krickau.

Irming er tilbage

Selv om Nicolej Krickau ser Gøran Johannessens individualistiske togter som en kvalitet, ser han også gerne, at ansvaret bliver fordelt på flere i angrebet, når GOG torsdag aften spiller ude mod Skanderborg Håndbold.

- Vi skal tilbage, som tingene fungerede i Nykøbing mod Mors-Thy Håndbold, som det lyder fra Krickau.

Med kun et enkelt nederlag - ude mod Ribe Esbjerg - lå fynboerne nummer tre i ligaen kun et enkelt point efter BSV og Skjern Håndbold før onsdag aftens kampe. Skanderborg Håndbold ligger næstsidst med kun to point hentet i en sejr på 10 mål over, hvad der ligner håbløst fortabte TM Tønder Håndbold. Skanderborg har tabt ude til Sønderjyske, ude til HC Midtjylland, hjemme til Skjern og ude til Ribe-Esbjerg. Senest tabte jyderne 22-29 hjemme til Mors-Thy Håndbold efter 13-13 ved pausen.

- Det var en meget mærkelig kamp. Skanderborg førte både 6-1 og 12-5 og spillede faktisk en fremragende første halvleg, konkluderer Nicolej Krickau.

Til gengæld gik det galt for Skanderborg i flere perioder i anden halvleg, hvor de satte tingene helt over styr. Krickau:

- Når de perioder opstår i kampen mod os, skal vi være kyniske nok til at udnytte dem kontant.

I opgøret mod Mors-Thy havde Skanderborg profilen Kasper Irming tilbage, efter den hjernerystelse, som ødelagde starten på hans sæson. En kontant styrkelse af holdet.

- Vi skal have vort løbespil til at fungere - kontrolleret og uden tekniske fejl - og så bør vor fysik også slå igennem, lyder det fra Nicolej Krickau.

Der har været lidt sygdom i GOG-truppen i løbet af ugen, men cheftræneren forventer at han kan stille med samme trup, som besejrede KIF. Det vil sige samtlige minus højrebacken Niclas Kirkeløkke, som døjer med en skulderskade.

TV2 Sport, kl. 19.30: Skanderborg Håndbold-GOG

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra Skanderborg på fyens.dk/faa.dk

  • Af: