Før KIF-GOG: De gule i gang med høstarbejdet

GOG-cheftræner Nicolej Krickau vurderer, at Emil Lærke, der her ses i forsvarsaktion til højre sammen med anfører Lasse Kronborg, kan få en nøglerolle i lørdagens kamp i Kolding. Foto: Johan Gadegaard

Før KIF-GOG: De gule i gang med høstarbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG rammer i de kommende kampe en række af ligaens mellemhold. Lørdag gælder det KIF Kolding. Men fynboerne skal ikke kun tænke på ligapoint men også på at komme igennem internationalt nåleøje i næste måned.

Håndbold: Efter en start på sæsonen med møder med en stribe af ligaens tophold er GOG i gang med en serie kampe, hvor der skal høstes forventelige point. Også selv om sæsonen indtil nu har vist, at alle kan slå alle, hvis et hold ikke er 110 procent klar.

Efter markante sejre over TTH Holstebro ude og Aalborg Håndbold hjemme er det blevet til to point i Lemvig og to point mod Århus Håndbold i en fyldt Sparekassen Fyn Arena i Odense.

I de fire næste kampe skal GOG til Kolding lørdag, tage imod Sønderjyske hjemme lørdag den 3. november, en tur til Skanderborg den 10. november og op mod Nordsjælland Håndbold i Gudme den 13. november, før de gule atter ramler ind i Skjern Håndbold i det vestjyske, 22. november.

Pointhøst ligger altså umiddelbart til højrebenet i de kommende kampe til ligaens tophold efter otte runder. GOG har et enkelt point mere end BSV og to point mere end Aalborg og Sønderjyske.

Men der er mere på spil i den kommende kampe end ligapoint. Et GOG-hold uden forårets profil, venstrebacken Lasse Møller, skal have fundet - og indarbejdet - nye løsninger inden to opgør mod serbiske RK Vojvodina. En udekamp lørdag den 17. november og en hjemmekamp en uge senere afgør, om GOG får adgang til det forjættede, internationale håndboldland - EHF Cuppens gruppespil i foråret. Akkurat som klubben gjorde i foråret 2017 under den daværende cheftræner Jakob Larsen, og hvor en af puljemodstanderne i øvrigt var de forsvarende mestre fra Füchse Berlin.

Stillingen - og lidt om Skjern
Sådan ser det ud i herrernes håndboldliga efter otte runder - og før fredag aftens to kampe, Nordsjælland mod TMS Ringsted og Lemvig-Thyborøn mod BSV:1. GOG 8 kampe 14 point.

2. BSV 8 kampe 13 point.

3. Aalborg Håndbold 8 kampe 12 point.

4. Sønderjyske 8 kampe 12 point.

5. TTH Holstebro 8 kampe 11 point.

9. KIF Kolding 8 kampe 6 point.

Skjern Håndbold ligger overraskende kun nummer otte - på den sidste slutspilsplads - med 8 point. Men selvfølgelig vil vestjyderne være med helt fremme, når det hele skal afgøres til foråret. Lige nu prioriterer Skjern Champions League meget højt, hvad en imponerende præstation mod franske PSG forleden viste alt om.

Efter denne weekends kampe ligger ligaen stille på grund af landsholdssamling med EM-kvalifikation.

Lærke med X Factor

GOG's nye cheftræner, Nicolej Krickau, fortæller, at holdet siden sejren over Århus Håndbold den 12. oktober har haft fokus på fysikken og på at få nye løsninger på plads i fraværet af Lasse Møller.

- Det betyder større ansvar til Emil Lærke og Frederik Clausen. Vi skal primært have kørt Clausen ind i defensive løsninger, og så håber og tror jeg på, at Lærke kan levere X Factor-løsninger i angrebet. Faktisk tror jeg, at netop Lærke kan få en vigtig rolle i lørdagens kamp mod Kolding, lyder det fra Krickau.

Det har i ugens løb til gengæld været svært at arbejde med Frederik Clausen, der har kæmpet med et vrid i den ene fod, som han pådrog sig opgøret mod Erik Vejes tropper fra Århus Håndbold. Krickau håber og tror dog på, at Clausen bliver klar til mødet med det "nye" KIF Kolding.

- Vi tror ikke, at Kolding kan komme med så mange overraskende ting, så vi har i ugens løb meget haft fokus på vort eget spil, fastslår Nicolej Krickau.

Nærmest uvirkelig

Med økonomien igen på en knivsæg, store udskiftninger på holdet og "mærkværdige" resultater har KIF Koldings sæson indtil nu nærmest været uvirkelig. Fra sæsonåbneren med uafgjort mod oprykkerne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold, over et stort nederlag til Århus Håndbold hjemme, klø hos Sønderjyske og uafgjort hjemme mod Skanderborg til den seneste, overraskende sejr i Skjern har det i den grad været op og ned for cheftræner Lars Frederiksens mandskab.

Kolding har tidligere flere gange drillet GOG - og andre hold - med et kontant og sikkert syv mod seks-spil, der blev fantastisk styret af indbegrebet af klubben, Bo Spellerberg. Men med Spellerberg eksporteret til St. Gallen i Schweiz som spillende træner er det kort om ikke væk så i hvert fald svækket.

Ud over Spellerberg har profiler som Landin, Stenmalm, Bjørnshauge, Augustinussen, Lundbye Kristiansen og Øverby forladt Kolding. Men der er også kommet nyt spændende blod til klubben i form af blandt andre Kasper Irming og Mattias Thynell.

- En af nøglerne til sejr for os er netop at sørge for, at Irming og Thynell ikke bliver profiler i opgøret, fastslår Nicolej Krickau.

KIF Kolding-GOG, TV2, kl. 14.10

Før KIF-GOG: De gule i gang med høstarbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce