Fodboldstrejken udsat to uger


Fodboldstrejken udsat to uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Efter 10 timer i Forligsinstitutionen valgte forligsmand Mette Christensen i går kort før klokken 18.00 at udsætte fodboldstrejken i to uger. Ifølge Ritzaus oplysninger var det Spillerforeningen, som har varslet strejken, der ønskede den udsat med 14 dage, mens Divisionsforeningen var klar til at tage en arbejdskonflikt med det samme. Forligsmanden valgte dog at følge Spillerforeningens ønske.

- Vi tager udsættelsen til efterretning. Vi ved, hvad vi vil, og reglerne om transferkompensation er fortsat ikke til forhandling, sagde Divisionsforeningen direktør Claus Rode Jensen, da døren for sidste gang i går gik op til forligsmandens forhandlingslokale.

Nogenlunde det samme ordvalg brugte Spillerforeningens formand, Palle Sørensen. Parterne skal mødes i Forligsinstitutionen igen mandag morgen klokken 10.

Debutanter

For alle parter inklusiv forligsmand Mette Christensen var gårsdagens forhandlinger en ny oplevelse. Spillerforeningen og Divisionsforeningen er begge ret grønne ud i overenskomstforhandlinger, og ingen af repræsentanterne havde før været indkaldt i Forligsinstitutionen.

Mette Christensen er selvfølgelig en garvet overenskomstforhandler, men fodboldens verden og dens problemstillinger er noget andet, end det hun normalt beskæftiger sig med.

Derfor brugte de to parter hele torsdagen til at sætte Mette Christensen ind i deres synspunkter, FIFA-regler og kontraktforhold, men de gjorde det hver for sig og fik ikke lejlighed til at gå i direkte forhandlinger med hinanden.

Da Spillerforeningen fremlagde deres synspunkter, måtte Divisionsforeningens repræsentanter pænt tage plads i et lokale en etage højere oppe - og omvendt. Kun i de sidste fem minutter af dagens forhandlinger var alle aktører samlet i samme lokale, og så var udsættelsen en realitet.

Selv om situationen virker meget fastlåst, så kan forligsmanden tilsyneladende øjne en løsning på sigt, for forudsætningen for at udsætte en strejke er, at hun tror på, at der kan komme resultater af yderligere forhandlinger.

De to ugers udsættelse træder i kraft natten til søndag, hvor strejken var varslet til at træde i kraft. Når udsættelsen udløber, skal der gå yderligere fem dage, før en strejke kan begynde. Det vil sige, at medmindre Mette Christensen pludselig afbryder udsættelsen, fordi hun mener, det ser helt håbløst ud, så kan en strejke ikke blive en realitet før den 19. august.

Der er mange ting, Spillerforeningen og Divisionsforeningen er uenige om, men den største forhindring for at komme i mål er FIFA's transferregler, der betyder, at en klub skal betale penge for en spiller, der er under 23 år, selv om spillerens kontrakt er udløbet. Det var også hovedtemaet under orienteringerne af forligsmanden.

Nu ligger det under alle omstændigheder fast, at den kommende weekends runde i Superligaen spilles som planlagt, og at 1. og 2. division bliver sparket i gang.

I den kommende tid venter mange flere forhandlinger i bestræbelserne på at undgå at lægge fodbolden i Danmark død.

Fodboldstrejken udsat to uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce