Fodboldkonflikten truer VM for Danmark


Fodboldkonflikten truer VM for Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Den varslede konflikt mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen truer nu alligevel med at få alvorlige konsekvenser for landsholdet og dets forsøg på at kvalificere sig til VM i 2006, skriver Politiken.

Spillerforeningens formand, Palle Sørensen, har ellers tidligere på ugen sagt, at han ikke havde nogen interesse i at blande landsholdet ind i konflikten. Men landsholdsspillernes lønaftale udløber til september, og DBU vil ikke forhandle med landsholdsspillerne gennem Spillerforeningen, så længe den truer landets klubber med en strejke.

- Jeg har meget svært ved at se, hvordan jeg skal få DBU's bestyrelse til at godkende sådan en aftale, når DBU er stævnet af Spillerforeningen, og der er afsagt strejke mod vores eliteklubber. Det er jo immervæk de samme personer, som har én konflikt kørende, der skal blive enige om en anden aftale, siger DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen.

Danmark skal efter planen spille sin første VM-kvalifikationskamp den 4. september mod Ukraine i Parken, men hvis ikke der forhandles en lønaftale med landsholdsspillerne på plads inden, kan konsekvensen blive, at Danmark ikke kan stille hold.

Og i den situation er FIFA's regler klokkeklare - så bliver Danmark smidt ud af kvalifikationsturneringen. Samtidig bliver de idømt karantæne, så de heller ikke kan deltage i kvalifikationsturneringen til VM i 2010.

Det er en situation som landsholdets anfører, René Henriksen, nødigt ser, men som kan blive en realitet, eftersom han ikke kan se, hvorfor landsholdet skulle forhandle gennem andre end Spillerforeningen.

- Vi har hele tiden sagt, at det var to separate sager, og jeg forstår ikke, hvorfor DBU vil blande dem sammen. Vi er meget tæt på at have forhandlet aftalen på plads, og det er vanvittigt, hvis konflikten mellem spillere og klubber skal ødelægge det, siger René Henriksen.

Fodboldkonflikten truer VM for Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce