Fodboldkonflikten i hårknude


Fodboldkonflikten i hårknude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRID: Divisionsforeningen og Spillerforeningen begynder på bar bund, når parterne i dag mødes i Forligsinstitutionen for at afværge en strejke
FODBOLD: Her til formiddag mødes Divisionsforeningen og Spillerforeningen i Forligsinstitutionen i et sidste forsøg på at undgå at dansk fodbold bliver ramt af en strejke, der kan bryde ud allerede på søndag. Begge parter mener at have fuldstændig ret i deres argumenter, og da de fortsat ligger langt fra hinanden, har de ikke været i nærheden af at indgå en ny overenskomst.

Forligsmand Mette Christensen skal få skred i forhandlingerne, men hun starter på bar bund, for selv om Divisionsforeningen og Spillerforeningen har holdt flere forhandlingsmøder, så har de ingen resultater med ind i Forligsinstitutionen.

Efter at have opsagt den gamle overenskomst sendte Spillerforeningen i juni et oplæg til en ny overenskomst til Divisionsforeningen. Kort efter kom et strejkevarsel ind af samme brevsprække for at tvinge Divisionsforening til at forhandle, men på trods af, at der kun er to kilometer mellem foreningernes adresser, havde de svært ved at få kontakt med hinanden. Da de endelig fandt sammen, kom der intet ud af det.

Enorm overenskomst

Spillerforeningens forslag til ny overenskomst er en ordentlig sag, der fylder fem gange så meget som den gamle overenskomst. Det mest centrale er, at Spillerforeningen ikke vil acceptere FIFA's regler om, at der skal betales et transferbeløb for spillere under 23 år efter kontraktudløb, og foreningen vil heller ikke acceptere, at danske fodboldspillere ikke kan skifte klub, når transfervinduerne er lukkede. Divisionsforeningen på den anden side mener, at FIFA regler ikke kan tilsidesættes, og så er man ikke kommet videre i processen.

Klar til forhandling

Selv om man ikke kan blive enige i spørgsmålet om transferreglerne, så vil Spillerforeningen meget gerne forhandle om de 33 andre paragraffer i det nye overenskomstforslag, mens Divisionsforeningen nægter at forhandle videre, så længe der ikke er fundet en afklaring på transfer-knasten.

Spillerforeningens udkast til overenskomst vil på mange områder sidestille en fodboldspiller med en almindelig funktionæransat. Udkastet indeholder bestemmelser om arbejdstider, og hvis spillerne overarbejder - for eksempel ved frivillig træning - skal de rykkes op i en bedre lønkategori, Spillerforeningen skal have del i transfersummer og tv-indtægter, spillerne skal have feriepenge af signonfees og bonusbetalinger, og mindstelønnen for en fuldtidsbeskæftiget spiller skal hæves fra 11.000 kroner til 14.400.

Disse forslag er slet ikke blevet behandlet endnu, og spørgsmålet er, om forligsmand Mette Christensen vil tvinge parterne til at behandle disse emner først, eller om hun vil dykke lige ned i materien og forholde sig til FIFA's transferregler.

Deltagerne

Spillerforeningen tropper op i Forligsinstitutionen med foreningens direktør formand Palle Sørensen, direktør Mads Øland, spillerrådgiver Allan Reese og foreningens advokat Søren Johansen. Desuden får Spillerforeningen hjælp af Leo Lybech Hansen, der er leder af LO's juridiske afdeling. Divisionsforenings stiller med sit forhandlingsudvalg, der består af foreningens direktør Claus Rode Jensen, Brøndby IF's direktør Per Bjerregaard, Silkeborg IF's direktør Ole Hansen og foreningens direktør Jørgen Vinding.

Fodboldkonflikten i hårknude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce