I oprykningsslutspillet sejrede både Marienlyst og Middelfart - det giver optimisme før resten af foråret, mens både Næsby og Dalum sejrede i nedrykningsslutspillet og har pæn afstand til de to bundpladser. Derimod kiksede FC Svendborg i Kolding og har dermed Holbæk, som sejrede over Skovbakken, lige i nakken.

Der var før påskens afsluttende kampe i de to slutspil i 2. division udtrykt en vis "bekymring" for, at ingen af de fynske hold hurtigt ville have noget at spille for i de to netop indførte slutspil.

Men den skepsis, der især ville ramme interessen blandt publikum blev gjort en anelse til skamme anden påskedag.

I oprykningsslutspillet overraskede Middelfart ved at slå HIK i det vestfynske. Kampen blev spillet på klubbens anlæg på Færøvej, og selv om Middelfart på grund af det kraftige points-fradrag efter skattesagen ikke kan nå nogle af oprykningspladserne, må det alligevel give motivation og interesse til de kommende kampe.

Marienlyst sejrede 2-1 over Brabrand og har dermed stadig en vis chance for at nå med frem, selv om spillet i hjemmekampen ikke var af højeste klasse. Men der var dog intensitet i kampen, og Marienlyst sikrede, at Brabrand ikke strøg væk med 12 points afstand som ballast.

I nedrykningsslutspillet vandt Næsby hos B1908, som dermed fortsat ligger på sidstepladsen og godt kunne ligne en lidt harmløs bundprop, som får svært ved at undgå en af de to nedrykningsbilletter.

Men jokeren er nu Holbæk, som ligger på næstsidstepladsen. Holbæk sejrede 1-0 hjemme over Skovbakken og fik dermed ny gejst og er nu oppe på ni point.

Dermed skal Holbæk tages alvorligt af de tre fynske hold i rækken.

Lige nu især af FC Svendborg, som tabte hos Kolding IF og kun har to point ned til Holbæk.

Dalum er nu helt oppe på 14 point i slutspillet, fordi holdet har vundet de to første kampe i foråret. Først ude mod AB Tårnby og anden påskedag med ny sejr i Odder.

Næsby har forstærket sig i vinterpausen og sejrede denne gang ude over B1908. Næsby virker generelt som et mandskab, der både i toppen og i bredden før have for meget robusthed til at komme i fare.

Der er dog 13 runder endnu, og i både opryknings- og nedrykningsslutspil sørgede påsken for, at der stadig kan opstå markant spænding.

  • SportFyn