Flytning af FC Fyn-brag er ren fallit


Flytning af FC Fyn-brag er ren fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en ren falliterklæring for både fynsk og dansk fodbold, at FC Fyn nu har besluttet at sælge sin hjemmebanefordel og rykke pokalbraget søndag den 28. september til Brøndby Stadion.

Kan det virkelig være rigtigt, at ingen andre end OB nu og i fremtiden kan tillade sig at trække Brøndby, FC København eller andre klubber med overgearede fans på hjemmebane i pokalturneringen?

DBU har jo netop nu forsøgt at sælge pokalturneringen påny ved at give de små hold hjemmebanefordel, men det kan jo være rygende ligegyldigt, hvis Næsby, Svendborg eller Otterup ikke må spille på hjemmebane mod de store københavner-hold af sikkerhedsmæssige årsager. Selv om det naturligvis er noget nemmere for Brøndby-tilhængere at komme til Odense end til den ydre fynske provins.

Det er et kæmpe knæfald for den del af fan-kulturen, der går over grænsen, og det store problem med Odense Atletikstadion er jo i al sin enkelhed, at det er Danmarks bedste atletikstadion, hvor bare et eneste vildkastet romerlys kan ødelægge løbebanerne.

Så man kan da i høj grad diskutere, om FC Fyn har et eget stadion, der matcher DBU's krav.

Det er lige nu ikke tilfældet, og FC Fyn bør nok sørge for at rykke op snarest til 1. division for at blive hørt, for så længe klubben ligger i 2. division, så er det som om råbe i skoven.

Der er da ingen tvivl om, at FC Fyn har brugt den her sag politisk for at få politikernes øjne op for, at der er brug for et ekstra stadion til mindre klubber i Odense.

Men det kunne være velgørende at få FC Fyn-lederne til at dokumentere, hvilke afsavn, der reelt har forhindret klubben i at spille på Fionia Park.

Hvad er det helt specifikt for et regnestykke, der gør det for ondt at spille på det store stadion?

Det er en vanvittig og usportslig løsning at spille i Brøndby, og det klæder ingen af parterne, at det er kommet så vidt. For det vil andet lige være en sportslig fordel for FC Fyn at spille i Odense og ikke i Brøndby.

Det er svært at se, hvordan FC Fyns sponsorer kan leve med den beslutning.

Der er ingen tvivl om, at OB i sin tid fordrejede hovederne på politikerne og fik lavet en stadionaftale, der reelt gjorde det meget vanskeligt for andre bejlere til stadion, men fortiden må ikke for tid og evighed være et patetisk tema og en rød klud for FC Fyn.

FC Fyns fans må nu forlange, at der nu gøres alt for tilhængerne for at gøre Brøndby-turen til en oplevelse.

Bare nu ikke klubbens fans bliver involveret i et planlagt slagsmål på rastepladserne ved Greve mellem Brøndbys fans og OB's ditto, der jo selvsamme søndag er draget væk fra Odense for at støtte Lars Olsens mandskab i Sundby mod FC Amager - kun 14 kilometer i luftlinje fra Brøndby Stadion ...

Journalist Leif Rasmussen er souschef på sporten.

Flytning af FC Fyn-brag er ren fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce