De orange besejrede rækkens nummer fire - et mentalt nedkørt Team Tvis Holstebro

HC Odense har fundet formen. Onsdag aften blev det til fjerde sejr på stribe - 26-19 over Team Tvis Holstebro - efter fynsk føring 11-9 ved pausen.

Sejrens størrelse blev større end den reelle forskel på de to hold kampen igennem. Der gik Gøg & Gokke i det hele i de sidste minutter, hvor de opgivende gæster spillede med en ekstra markspiller, hvilket resulterede i flere scoringer til de orange i tomt mål.

Men fraset første del af af første halvleg, hvor HC Odense begik for mange fejl og missede en håndfuld 100 procent-chancer, var hjemmeholdet i styring i opgøret, der ikke mindst blev vundet på et (igen) godt fungerende forsvar med en sikker ankerkvinde i den brasilianske målvogter Chana Masson.

Trods flere spillere med absolut stjernestatus var Tvis Holstebro en skuffelse. Holdet er tydeligt mentalt påvirket af, at klubben har opgivet at satse på tophåndbold på kvindesiden. Der blev løbet meget - og spillet rundt - men det hele virkede ret så ufarligt.

Med 16 point - og fire point ned til SK Aarhus og Ringkøbing - er HC Odense reelt reddet fra at skulle ud i nedrykningsspil. Fynboerne har endog en kamp på hjemmebane mod bundproppen Sønderjyske i baghånden.

En stærkt spillende streg, Sarah Iversen, blev topscorer for HC Odense med otte mål. Skarpskytten Line Haugsted fik indstillet kanonen i anden halvleg og endte på seks scoringer.

HC Odense fik sandsynligvis venstrefløjen Suzanne Bækhøj alvorlig skadet i starten af anden halvleg. Det virkede som om, Bækhøj gled i en våd plet på banen. Talentet måtte bæres grædende fra banen. Hun kan have ødelagt akillessenen.

På søndag spiller HC Odense kvartfinale i EHF Cuppen mod Corona Brasov fra Rumænien. Første kamp er på hjemmebane. Ugen efter gælder det en returkamp i Transsylvanien.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Fem kampe tilbage: HC Odense ind i afgørende fase

Fem kampe tilbage: HC Odense ind i afgørende fase

Glæder sig: HC Odense henter Madsen hjem