Tarup/Paarup, Oure FA, B1913 og B1909 har alle ambitioner om at være med i den bedste halvdel af Danmarksserien

Fodbold: Med ambitiøse og forstærkede B1909 som en sikker oprykker fra Fynsserien, og tre fynske hold, der alle sluttede i den bedre halvdel af forårets Danmarksserie, er der ikke blot lagt op til en intens lokal kamp om at blive Fyns bedste Danmarksseriehold, men også en mulig topplacering i en Danmarksserie, pulje 3, med fire fynske og seks jyske mandskaber.

Lørdag den 5. august debuterer B1909 på udebane klokken 14 mod Esbjerg. En time forinden er B1913 løbet på banen til kamp hjemme mod Århus Fremad.

Søndag klokken 18.30 spiller TPI første kamp på udebane i Sønderborg. Skoleholdet fra Oure FA indleder først sæsonen søndag den 13. august ude mod Århus Fremad.

De fire fynske trænere er varsomme med spådomme om den mulige oprykker efter de 27 kampe om knapt et år. Der bliver i flæng nævnt TPI, Kolding B, Varde og Oure FA.

En vurdering fra Sport Fyn efter samtalen med de fire fynske trænere om tilgange og afgange, holdsammensætningerne og det sportslige set up placerer efter halvdelen af kampene inden jul de fynske mandskaber i følgende rækkefølge: Tarup/Paarup, Oure FA, B1909 og B1913, alle imellem de syv bedst placerede i rækken.

B1909 er godt besat på alle pladser

-Med et forstærket mandskab og truppen intakt fra forårets kampe, ser B1909’s træner Lars Jørgensen med optimistiske briller på B1909’s muligheder for at etablere sig i Danmarksserien. –Vi skal blive bedre til at have bolden, at styre spillet, og veksle mellem at spille rundt med bolden og spille mere direkte, er nogle af Lars Jørgensens delmål for efteråret. For tiden trænes der intenst tre gange om ugen med en trup på 16-18 spillere.

Hvis start-elveren kan holdes næsten intakt, er Lars Jørgensen også klar med en målsætning om placering i den bedre del af rækken.

B1913 med ny træner og næsten samme trup

Jimmi Nielsen fik sidste år Danmarksserie-erfaring som træner for nedrykkerne fra Højfyn, der ifølge fodboldeksperter klarede sig bedre end ventet. Erfaringerne kan få betydning med et vist kendskab til flere af mandskaberne i rækken.

Jimmi Nielsens største udfordring bliver at spille en ny bagerste kæde sammen, idet de to midterforsvarere fra sidste år er væk. Med en stor trup på indtil nu 25-30 spillere er træneren i tidnød med at få aftalerne på plads. For Jimmi Nielsen er progressiv udvikling af mandskabet vigtigt, og vil sammen med mulige forsvarsproblemer måske være en udvikling, der ikke er på plads til sæsonpremieren.

Kan et træningskoncept udvikles til at blive divisionsfodbold

Oure FA med Bjørn Holm som cheftræner på ottende sæson hører kravet fra fodboldnørder. Endnu en oprykning- til 2. division.

Forårets bedste hold. Det må fortsætte i efteråret. Et par markante profiler er flyttet, blandt andet Tobias Arndal, nu ligaspiller i Horsens, derfor må træner Holm med sit fantastiske trænings set up, endnu en gang starte sæsonen eller skoleåret, og se om der er kommet nye spændende spillere til gymnasiet eller højskolen.

Der trænes dagligt op til to timer fodbold plus et par gange ugentligt med fysisk træning. Et niveau på højde med mange ligahold.

Bred TPI-trup men uden et par markante profiler

Truppen er blevet bredere med en række spændende tilgange, men Rasmus Schmidt og Anders Fønns var med i mange TPI-mål i den forgangne sæson.

Træner Rene Hansen er heller ikke i tvivl om at de to spillere stadig ville pynte på holdet, men han har nu muligheden for at stille stærkere mandskab, når skader og karantæner trækker på reserverne. Trods de manglende mål fra de to nævnte spillere er der andre, der har markeret sig, og træner Rene Hansen har også noteret, at der er scoret 15 mål i alt i tre træningskampe, så reserverne har også målnæser.

Tilgang og afgang i Danmarksserien

B1913

Tilgang: Aske Isaksen (Svendborg), Mathias Bode (Fredericia), Rachis Nabate (Højfyn) + 2-3 udviklingsspillere

Afgang: Mathias Knudsen (2. hold), Rasmus Hjorth (København)

Træner: Jimmi Nielsen (Første sæson)

Assistenttræner, Kim Jørgensen

Målsætning: Progressiv udvikling af holdet og placeringsmål. De fem bedste.

Tarup-Paarup IF

Tilgang: Jacob Jensen (København), Mikkel Nørgaard (Udlandet), Jonas Dalgaard (Marienlyst), Daniel Høj (DSIO), Jonas Bendtzen (Glamsbjerg), Bilal Nasser (Marienlyst), Ali El Haj (Vejle U-19), Mads Bertelsen (Svendborg)

Afgang: Anders Fønns (Strib), Rasmus Schmidt (Dalum), Anders Pedersen (OKS)

Træner: Rene Hansen (fjerde sæson)

Assistent: Michael Nielsen

Målsætning: Top tre. At spille med om oprykning.

Oure Fodbold Akademi

Tilgang: Mathias Andersen (Frem) elever fra egen højskole og gymnasie.

Afgang: Tobias Arndal (Horsens Superliga), Mathias Hansen (København), Daniel O’Hara Næsby?)

Træner: Bjørn Holm (Ottende sæson)

Assistentræner: Mads Halskov

Målsætning: At fortsætte udviklingen af fodboldprojektet, og udvikle spillere til liga- og divisionsfodbold.

B1909

Tilgang: Søren Lærche (Marienlyst), Casper Kruse (Svendborg), Nicklas Bech (Rishøj)

Afgang: Ingen

Trænere: Lars Jørgensen (Første hele sæson)

Målsætning: At blive placeret så højt som muligt