Fin fynsk skalp

GOG Svendborg TGI's Peter Svensson kommer mellem Koldings Bo Spellerberg og Simon Kristiansen i gårsdagens kamp i Kolding-Hallen, hvor GOG vandt 30-28.
Foto: Jesper Dall/Polfoto

Fin fynsk skalp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG Svendborg TGI spillede sig op på andenpladsen i herrernes håndboldliga med udesejr over ærkerival Kolding

KOLDING: GOG Svendborg TGI's danske mestre i herrehåndbold fik en fin skalp i aftes ved at vinde udekampen over ærkerivalerne KIF Kolding med 30-28.

Dermed spillede det sydfynske hold sig op på andenpladsen i ligaen to point efter FCK Håndbold, og det var den fjerde ligasejr på stribe til GOG Svendborg TGI, der er kommet sig godt efter den magre åbning med blot et enkelt point i de to første kampe mod AaB Håndbold og Århus GF.

Sejren i aftes blev sikret på en flot kollektiv indsats i 2. halvleg og i særdeleshed de sidste 20 minutter, som det fynske hold vandt med 14-9, men hvis en spiller skal fremhæves, så må det være Peter Henriksen i målet. Han stod intet mindre end fremragende i 2. halvleg, hvor han blev noteret for 11 redninger, deraf to straffekast.
GOG Svendborg TGI's Kasper Jørgensen, der scorede tre mål, får bolden forbi Koldings Bo Spellerberg (nummer 8).
GOG Svendborg TGI's Kasper Jørgensen, der scorede tre mål, får bolden forbi Koldings Bo Spellerberg (nummer 8).
Foto: Jesper Dall/Polfoto

Kolding plaget af skader

KIF Kolding var hårdt ramt på dagen af skader, idet begge de normale stregspillere, Rene Toft Hansen og Patrick Olsson, manglede, og det samme gjorde venstrehåndsskytten Kasper Søndergaard samt den svenske playmaker Sebastian Seifert, der blev skadet til træning i mandags.

Trods fraværet kunne KIF Kolding stadig mønstre en kvalitativt stærk bagkæde med Simon Kristiansen og Bo Spellerberg på backpladserne samt Henrik Møllgaard som playmaker. Og dette trekløver skød det fynske forsvar i sænk før pausen, hvor GOG Svendborg TGI ellers førte det meste af tiden, indtil Kolding i de sidste fem minutter scorede tre mål i træk fra 12-12 til 15-12.

Det skete blandt andet i en overtalsperiode efter en knap så uheldig episode af GOG Svendborg TGI's islænding, Asgeir Hallgrimsson, der i frustration over en dommerkendelse sparkede en stol omkuld og fik en to minutters udvisning for anstrengelserne.

Fightende fynsk hold

På det tidspunkt var frustrationerne ved at brede sig på det fynske hold, men pausen gjorde tilsyneladende godt, for det var et helt anderledes sammenhængende og godt fightende fynsk hold, som kom ud til 2. halvleg, hvor der dog i starten skulle to straffekastredninger af Peter Henriksen til for at holde sammen på tingene. I begge tilfælde var det Bo Spellerberg, som blev kigget ud.

GOG Svendborg TGI havde samtidig rykket forsvaret længere frem og lod den tidligere Ejby-stregspiller Mads Overgaard stå, og det viste sig som en god ide. Han havde allerede i 1. halvleg vist svaghedstegn, og i 2. halvleg brændte han nogle gevaldige direktører, så han en overgang måtte lade pladsen for den snart 43-årige Thomas Sivertsson.

Det lykkedes det fynske forsvar at pille både Simon Kristiansen og Henrik Møll- gaard mere eller mindre ud af kampen, hvorefter det hele var overladt til Bo Spellerberg, og selv om han på vanlig vis hamrede boldene i mål med jævne mellemrum, så havde han også en gevaldig spildprocent, og det blev meget noget med én god og én dårlig hele kampen igennem.

GOG Svendborg TGI havde det ekstra våben i Jakob Green Jensen, som afgjorde kampen i 2. halvleg, hvor han kom ind og udnyttede sin formidable evne til at køre mand mod mand. Det gav både flere mål og straffekast, da kampen tippede, og han har det i øvrigt med altid at spille godt netop mod Kolding.

Svensson fremragende

Peter Svensson spillede en fremragende kamp både i midterforsvaret og på stregen, og i 2. halvleg fik Snorri Gudjonsson presset nogle vigtige bolde i mål, ligesom landsmanden Asgeir Hallgrimsson stod for mange målgivende afleveringer. Til gengæld kom Kasper Jørgensen aldrig rigtigt ind i kampen, og fløjspil var der ikke meget af - fra nogen af siderne.

Først da KIF Kolding til sidst gik frem i en offensiv satsning med en dobbelt mandsopdækning af Snorri Gudjonsson og Jakob Green, så blev der plads til Lasse Svan Hansen, og han lukkede kampen med scoringen til 25-28 med to et halvt minut igen.

Samme Lasse Svan Hansen har rigtigt fået gang i den på straffekast, hvor han igen havde fuldt udbytte og scorede på tre ud af tre, og han havde vel ingen afbrændere overhovedet til sine i alt otte mål. Med Mikkel Aagaard skadet, så ligner Svan et oplagt bud på at erstatte Viborg-fløjen på det rigtige landshold, der i næste uge skal til turnering i Tunesien. I forvejen er Svan udtaget til B-landsholdet, som skal til Polen.

Sejren i aftes gav utvivlsomt selvtillid og ro i sindet, inden GOG Svendborg TGI fortsætter med at møde de formodede tophold i de næste kampe. Allerede på søndag gælder det Bjerringbro-Silkeborg, og hvis den kamp også giver to point, så begynder det for alvor at ligne noget.

- Men det bliver svært. I den kamp er vi vel favoritter på hjemmebane, mens vi kunne spille mere frit i Kolding, mener GOG Svendborg TGI-træner Ulf Schefvert, som i går fik en sejr og et nederlag, idet Sverige tabte ved GF World Cup i Århus til Norge.

Fin fynsk skalp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce