Fifa-kandidat beskyldes for tortur og ydmygelser

Bahrain-spillere fejrer en landskampsejr i 2004. Siden er kun systemtilhængere blevet lukket ind på landsholdet.
Foto: AP/POLFOTO

Fifa-kandidat beskyldes for tortur og ydmygelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fifa bør stoppe Bahrains kandidat til magtfuld asiatisk post, mener menneskerettighedsorganisationer.

To menneskerettighedsorganisationer fra Bahrain har sendt et brev til det internationale fodboldforbund, Fifa, for at få forbundet til at tage sheik Salman bin Ebrahim al-Khalifa af listen over kandidater til at blive præsident for det asiatiske fodboldforbund, AFC.

Ifølge de to organisationer Bahrain Center for Human Rights og Bahrain Youth Society for Human Rights har sheiken - der leder Bahrains nationale fodboldforbund - været en grum karl over for politiske modstandere.

- Sheik Salman bin Ebrahim al-Khalifa er involveret i overtrædelser af menneskerettigheder med assistance fra hans stab og rådgivere mod spillere, administratorer, dommere og klubber, der har deltaget i demokrati-protesterne i februar 2011, skriver de i brevet.

Organisationerne henviser til de protester, som opstod i Bahrain i forbindelse med det såkaldte arabiske forår, der rullede ind over den arabiske verden for to år siden.

Sheiken forsøger også at få en plads i Fifa's eksekutivkomité, og i brevet henvender organisationerne sig direkte til præsident for Fifa, Sepp Blatter.

- Vi håber, at du husker på de storslåede principper om sport og fairplay, som respekterer basale menneskerettigheder og tager afstand fra alle, der overtræder menneskerettigheder, fra at nå prestigefyldte poster for at pynte på deres blakkede ry.

Den amerikanske menneskerettighedsorganisation Americans for Democracy and Human Rights in Bahrain har dertil sendt et brev til det asiatiske fodboldforbund, hvor de opfordrer de delegerede til ikke at stemme på sheiken.

- Under sheik Salman bin Ebrahim al-Khalifas ledelse (...) blev fodboldspillere arresteret, fængslet, mishandlet, tortureret og ydmyget i offentligheden, skriver organisationen.

Sheiken selv afviser alle anklager og siger, at organisationerne blot er ude på at "beskadige mit personlige ry og at blande sig i præsidentvalget i AFC".

AFC forsøger i forvejen at komme ud af den skygge, som den tidligere leder Mohamed Bin Hammam har kastet over forbundet. Han trak sig sidste år tilbage på grund af beskyldninger om både bestikkelse og økonomisk svindel.

Fifa-kandidat beskyldes for tortur og ydmygelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce