Federer - hvem ellers


Federer - hvem ellers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AUSTRALIANOPEN:Tennisspilleren Kenneth Carlsen er med når Australian Open spilles fra i dag, men sejren forventes at gå til schweiziske Roger Federer for andet år i træk

TENNIS:Den danske tennisspiller Kenneth Carlsen er med, når årets første Grand Slam, Australian Open fylder 100 år. Hvor trofæet fra Melbourne havner, synes der ikke at være spænding om. Alle spår endnu en sejr til vinderen fra i fjor, den suveræne verdensetter, Roger Federer.

For et år siden betød første runde allerede farvel til Danmarks bedste tennisspiller, Kenneth Carlsen.

Her var modstanden fra 14.-seedede Sjeng Schalken fra Holland for hård. I år er der er lagt op til et anderledes jævnbyrdigt opgør, når Kenneth Carlsen betræder det australske hard court underlag. Han møder den 10 år yngre tysker Philipp Kohlschreiber, der ligger placeret som nummer 88 på verdensranglisten, mens Carlsen ligger nummer 81. De to har mødtes en gang tidligere ved en turnering i München, hvor det blev til en tysk sejr i to sæt.

Det vil nok være en tand for optimistisk at tro, at Carlsen virkelig kan gøre sig gældende i de åbne australske mesterskaber. Og de fleste har allerede tildelt førsteseedede Roger Federer sejren. Selv har den 23-årige schweizer også udtalt, at man skal være rigtig god for at slå ham.

Men australierne håber stadig på den lokale helt, Lleyton Hewitt, der er seedet til en tredjeplads. Han er aldrig nået længere end fjerde runde på hjemmebanen, men han har vist gode takter op til Grand Slam-turneringen ved at vinde opvarmningsturneringen Sydney International. Her viste han stabilt spil og afgav kun et enkelt sæt i tiebreak. Hewitts lodtrækning betyder, at han tidligst kan møde Roger Federer i en eventuel finale. I semifinalen kan Hewitt ramle ind i verdensranglistens nummer to, amerikanske Andy Roddick, der bliver nævnt som en af få, som måske kan true Federer.

Hos kvinderne skal amerikanerne Serena Williams, der i vanlig stil stiller op i en af sine udfordrende tenniskjoler, og vinderen fra 2000, Lindsay Davenport, forsøge at kaste grus i den russiske tennismaskine. De russiske kvinder har sat sig på fem af pladserne på kvindernes top 10 og blandt andet 17-årige Maria Sharapova og French Open mesteren Anastasia Myskina, vil forsøge at få trofæet på russiske hænder.

Når Australian Open spilles 17. - 30. januar, er det med en rekordstor præmiesum på godt 82 millioner kroner. Vinderne hos både mænd og kvinder kan gå hjem med knap 5,2 millioner kroner hver. De danske farver bliver også repræsenteret i juniorturneringen. Her er 14-årige Caroline Wozniacki seedet nummer ni.

Federer - hvem ellers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce