Favoritterne fik baghjul


Favoritterne fik baghjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HOLD-VM: Danmark kørte sig direkte i lørdagens finale
SPEEDWAY: Det danske landshold sikrede sig tirsdag aften via solid holdkørsel direkte plads i VM-finalen.

I engelske Eastbourne henviste det danske hold med verdensmester og kaptajn Nicki Pedersen, Hans Andersen, Bjarne Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Kenneth Bjerre de australske forhåndsfavoritter til andenpladsen og en plads i torsdagens opsamlingsheat efter en tæt dyst, der også blev ganske dramatisk på grund af et strømsvigt på stadion.

Det ændrede dog ikke på, at danskerne havde samlet 60 point mod Australiens 52 efter de 25 heat, der gav sejre til alle fem danske kørere på holdet.

Landstræner Jacob Olsen var bagefter heller ikke sen til at tilskrive stærk holdmoral æren for sejren.

- Det holdt hårdt, men vi viste simpelthen så stærk en holdmoral og bakkede hele tiden hinanden op. Vi gav aldrig op, og jeg er simpelthen så stolt af mine drenge, lød det fra landstræneren.

Danmark kom bedst fra start på slaggerne i badebyen Eastbourne, og det stod efter ganske få heat soleklart, at kampen om førstepladsen og direkte avancement til VM-finalen udelukkende var et opgør mellem Danmark og Australien, der har vundet VM tre gange i de seneste fem år. Tjekkiet og Italien var statister.

Australien brugte joker

Men danskerne havde konstant et overtag mod australierne og havde allerede før 10. heat skabt luft til andenpladsen. I 10. heat ville skæbnen dog, at Kenneth Bjerre styrtede i et solouheld og derfor blev udelukket og noteret for nul point i heatet. Pludselig var australierne tilbage i slaget om finalepladsen.

Men Kenneth Bjerre viste sig som fornem eksponent for den danske teamspirit, da han allerede i det efterfølgende heat iskoldt kørte sig til en sejr. Og holdkammeraterne fulgte op med yderligere fire danske sejre på stribe, der igen kørte australierne agterud.

- Det viste virkelig, at vi ville vinde, og at holdånden bar os frem. Jeg havde også lagt taktikken efter, at vi skulle starte med et brag, og det fulgte drengene jo fint, sagde Jacob Olsen.

Men så benyttede Australien en såkaldt joker, der giver et hold, der er seks point bagefter, ret til dobbelt pointudbytte i et valgfrit heat. Men trods den fornyede spænding fortsatte det danske kollektiv med at kaste fine præstationer af sig, og det holdt altså hele vejen hjem.

- Nu kan vi få lov til at slappe lidt af, og så kommer vi til VM-finalen med fuld knald og tager det VM-guld, sagde Jacob Olsen.

VM-finalen køres i engelske Poole lørdag aften og får ud over Danmark deltagelse af England. I aften kører Australien race-off mod Tjekkiet, Sverige og Polen om de sidste to finalepladser.

Favoritterne fik baghjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce