Final Four

Rungsted vandt 7-0 i pokalsemifinalen over Odense Bulldogs, der virkede for benovede over at spille i den store VM-arena i Herning og glemte markeringerne.

Ishockey: Et defensivt kollaps i starten af anden periode var kimen til et ydmygende Bulldogs-exit fra Jyske Bank Boxen i Herning. Rungsted Seier Capital vandt hele 7-0 i pokalsemifinalen over Odense Bulldogs, der med halen mellem benene måtte forlade isen efter sæsonens største nederlag i sæsonens hidtil vigtigste kamp.

Et grumt nederlag for Odense Bulldogs, der på fjerdepladsen ligger syv point over Rungsted på sjettepladsen i tabellen. Men denne fredag eftermiddag i det midtjyske messeland spillede Rungsteds forsvarende pokalmestre som et kynisk tophold, der straffede hver en fynsk fejl.

Odense Bulldogs-Rungsted 0-7 (0-1, 0-3, 0-3)

Ishockey, pokalsemifinale

Mål: 0-1 Nikolaj Rosenthal (12.58). Assist: Christoffer Lindhøj og Jake Hansen.

0-2 Morten Green (20.35). Assist: Jake Hansen og Morten Jensen.

0-3 Mathias Røndbjerg (20.52). Assist: Robin Bergman.

0-4 Jake Hansen (25.16). Assist: Mike Vernace og Brendon Nash.

0-5 Nikolai Gade (45.54). Assist: Christoffer Lindhøj og Gustav Green.

0-6 Jake Hansen (49.38). Assist: Christoffer Lindhøj.

0-7 Marcus Olsson (53.44). Assist: Morten Green og Robin Bergman.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 6 x 2 min. Rungsted: 4 x 2 min.

Bedste spillere: Odense Bulldogs: Jacob Johnston. Rungsted: Nikolal Gade.

Dommere: Niclas Lundsgaard og Jonas Reimer.

Tilskuere: Ca. 1500 i Jyske Bank Boxen, Herning.

Næste kamp: Tirsdag 23. januar kl. 19.00: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs.

Med syv minuter igen af første periode blev de røde digital-cifre på storskærmskuben i loftet for første gang skiftet. Nikolaj Rosenthal skød udefra, og hans skud blev rettet af, så pucken snød Robin Rahm i Odenses mål. 1-0 til Rungsted, og jubel hos den lille klan Rungsted-supportere bag målet.

Bulldogs var allerede i første periode på hælene over for et bedre skøjtende Rungsted-hold, men det store sammenbrud kom i starten af anden periode.

Rungsted scorede to gange på 17 sekunder i det første minut af anden periode, hvor markeringerne svigtede i spil fire mod fire. Landsholdslegenden Morten Green og Mathias Røndbjerg scorede til henholdsvis 2-0 og 3-0.

Bulldogs-spillerne virkede rystede og for benovede over at spille i den store arena, hvor der i maj skal være VM i ishockey.

Mareridtet fortsatte

Mareridtet fortsatte, og Jake Hansen kunne efter fem minutters spil af anden periode score til 4-0.

Bulldogs-træner Mikael Gath tog en timeout, men der gik nogle minutter, inden Bulldogs kom ind i kampen.

- Vi var opsatte på at komme i finalen, og vi var stolte over som top-fire hold at komme med i Final Four. Så får vi sæsonens største nederlag. Det er en stor skuffelse. Men Rungsted har et godt hold, og de har fået flere af deres skadede spillere tilbage, sagde Bulldogs' canadiske kaptajn, Jacob Johnston, på vej mod omklædningsrummet efter kampen.

Først i de sidste fem minutter af anden periode fik Bulldogs presset Rungsted, og udfordrende aktioner mod mål af Dale Mitchell og Søren Nielsen gav to Rungsted-udvisninger. Men heller ikke i powerplay fem mod tre fik Bulldogs passeret Rungsteds svenske målmand, Kevin Lindskoug.

I tredje periode slog Rungsted igen til med tre scoringer.

Nikolai Gade hamrede et slagskud ind til 5-0, Jake Hansen scorede til 6-0, mens en stor flok Bulldogs-tilhængere gik en æresrundei med slagtøj, sang og klap i den store arena. De forstår at feste, selv om man får prygl.

Ydmygelsen blev total seks minutter før tid med Marcus Olssons scoring til 7-0 få sekunder efter, at Dale Mitchell havde sendt et skud på underkanten af overliggeren i den anden ende.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.

Mere om emnet

Se alle
Himmelhunden og andre navne fra Jyske Bank Boxen

Himmelhunden og andre navne fra Jyske Bank Boxen