Fans redder engelsk traditionsklub fra fallit


Fans redder engelsk traditionsklub fra fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fanfond har overtaget Portsmouth FC, der har været i overhængende konkursfare i mere end et år.

Den engelske fodboldklub Portsmouth FC kan langt om længe afklæde sig 14 måneders økonomisk spændetrøje, efter at klubben officielt er blevet overtaget af en gruppe tilhængere.

Under navnet Portsmouth Supporters' Trust (PST) har fangruppen overtaget styringen af den 115 år gamle klub, og dermed er Portsmouth FC ikke længere under administration.

- Vi har klaret den sidste forhindring. Alle papirer er nu underskrevet, og salget er gennemført, siger Trevor Birch, der har været administrator for den økonomisk trængte klub, ifølge Reuters.

Portsmouth vandt FA Cuppen i 2008 og var i finalen i 2010, men på det tidspunkt var klubben hårdt presset økonomisk, og de senere år har udviklet sig til én lang nedtur.

Klubben startede denne sæson i tredjebedste række, men havde ikke tilladelse til at skrive kontrakter og måtte derfor hente spillere ind på korte lejemål.

Det rakte ikke, og tidligere på ugen stod det klart, at Portsmouth rykker ned i League Two, den fjerdebedste række i England.

Men vigtigere er det, at den sydengelske klub nu er ude af administration og kan kigge fremad. Konkurstruslen er foreløbig drevet over.

- Det har taget 14 måneder med hårdt arbejde fra alle involverede for at komme hertil, og mange gange i den periode, troede jeg, at vi ikke ville klare det, siger Trevor Birch.

- Men det har vi gjort, og Portsmouth FC kan igen se optimistisk på fremtiden. PST har vist, hvad man kan opnå, når fansene står sammen, lyder det fra Birch.

Ashley Brown, der er formand for PST, kalder det en "meget betydningsfuld dag".

- Nu har vi en klub, der er ejet af folk, som virkelig elsker den - dens fans. Det er sådan, fodbold bør være, siger han.

Fans redder engelsk traditionsklub fra fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce