Færdig med Frederikshavn

Alexander Sundberg har scoret til 5-0 og lukker og slukker kvartfinalen.
Foto: Henning Bagger

Færdig med Frederikshavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SIKKERT: OIK klar til semifinalen efter sejr over modløst FIK-mandskab

ISHOCKEY: Det blev aldrig rigtig nervepirrende for OIK at gøre kvartfinale-arbejdet færdigt.
Frederikshavn var blevet knækket i de foregående kampe og havde hverken midlerne, ideerne til eller troen på at komme tilbage i kvartfinale-serien.

Publikum blev hjemme, og så kunne OIK forholdsvis let gøre arbejdet færdigt og melde sig klar til en god uges kamppause.

På forhånd havde man i Frederikshavn talt om, at nu skulle man altså undgå de dér udvisninger, som hidtil havde  kostet så dyrt.

Sen udvisning

Der gik da også usædvanlige 18 minutter, inden dommer Asger Krog for første gang pegede mod straffeboksen og sendte én af hjemmeholdets derind.

På det tidspunkt var OIK allerede kommet på 1-0 efter perfekt pasningsspil frem ad banen. Og igen igen var det Bent Christensen, der kunne score mod sine gamle holdkammerater.

FIK’s første udvisning var én af dem, der blev delt i to af periodepausen, og det er nærmest en gylden regel, at den salgs udvisninger aldrig giver mål, men i aftes var undtagelse.

Kort inde i 2. periode kunne Janis Sprukts tage en solotur og med et blødt skud passere én ikke alt for overbevisende Johan Westermark i FIK-målet.

Bagud 0-2 etablerede FIK det, som min sidemand på pressepladserne, en nordjysk radioreporter, kaldte for et alibi-pres.

Pucken var meget i OIK’s zone, men den fynske defensiv var stabiliteten selv, og en kontra-scoring fra Alexander Sundberg var det næste fynske højdepunkt.

Sundberg havde nærmest sneget sig ind fra udskiftningsbænken og kom alene igennem med Westermark, som blev rundet i sikker stil.

Det var signal til, at det modløse hjemmehold begyndte at spille med musklerne i stilen fra de foregående kampe - tacklinger med staven i ansigtshøjde.

Asger Krog, der for anden kamp i træk var en myndig dommer, dømte, hvad der var, og så fik OIK ét af de i disse kampe så obligatoriske fem mod tre overtal, og her var det Henrik Benjaminsen, der skød pucken ind i klumpen foran mål, hvor den ramte en FIK-skøjte, smuttede forbi Westermark og definitivt lukkede både kamp og kvartfinale.

Rolig sidste periode

Foran 4-0 skulle OIK bare overstå de sidste  20 effektive minutter, og det skete uden de store falbelader.

En stærkt spillende Alexander Sundberg fik en halv tønde is at spadsere rundt på mod et passivt nordjysk forsvar og sluttede af med at passere Westermark for anden gang i kampen.

Spændingsmomentet indskrænkede sig efterhånden til, om Derek Herlofsky for første gang i kvartfinaleserien kunne holde målet rent. Den lille kamp i kampen vandt gæsterne også.

OIK kan nu læne sig tilbage og i ro og mag betragte udfaldet af de andre kvartfinaler, der stadig er noget mere åbne.

Træningskampe

OIK-sportschef Ole Andersen har planer om interne træningskampe for at holde dampen op. OIK henter så nogle junior-spillere op for at få kæderne fyldt ud.

Men ellers der bare tilbage at konstatere, at kvartfinalerne har bragt OIK tilbage på den spillemæssigt rette vej og til at være en langt mere seriøs guldkandidat, end man troede på for blot et par uger siden.

Færdig med Frederikshavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce