Faaborg sled det første bytte i hus

Faaborg-Stoholm Jørgen Henriksen i en alt andet end kærlig omfavnelse af Kasper Køser og Thomas Andersen.
Foto: Carsten Bundgaard

Faaborg sled det første bytte i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge Kevin Møller fik en drømmedebut for Faaborg, der fightede et yderst offensivt Stoholm-hold ned i premieren

HÅNDBOLD: Jagten på ligahåndbold blev givet fri i går, og i Faaborg måtte de lokale bejlere vise en stor del af våbenskabet frem, inden byttet fra Stoholm lagde sig til at forbløde.

Mest skade gjorde en knivskarp kontrafase i venstresiden, hvor først Jørgen Henriksen og efter pausen Morten Jensen - i særklasse - koldt udnyttede enhver åbning.

- Først og fremmest var jeg helt klar over, hvor svær en premierekamp mod et offensivt forsvar ville blive, og det blev en lang kamp med mange spilstop.

- Vi laver 35 mål, og det er jeg tilfreds med. Måske brændte vi lidt for meget. Dér, hvor vi mangler noget, er i forsvarsdelen, og så taber vi for mange løse bolde. De får alt for mange løse bolde, og vi må ikke give 31 mål væk til Stoholm. Men om vi vinder med ét-to-tre eller fire mål er ligegyldigt, og bonusspillet kommer senere, opsummerede Faaborg-træner Johnny Hviid Sunesen.

Offensivt forsvar

I forhold til sidste sæson var det to stærkt ændrede mandskaber, der stod over for hinanden.

Stoholm gik offensivt til værks og praktiserede et krævende forsvar med tre fremskudte bastioner gennem hele kampen, hvilket sjældent afstedkommer poleret angrebsspil fra modstanderholdet.

I stedet måtte Faaborg slide sig til scoringerne til langt hen i 2. halvleg, hvor de vilde heste endelig piskede af sted uden snerrende tøjler.

Det ny-konstruerede midterforsvar med Mads Overgaard og Lasse Kronborg fik i løbet af kampen bedre fat, og så hjalp det også, at Stoholms eminente bagskytte Kasper Køser Thomsen ikke kunne blive ved med at sprede dynamit fra skudarmen.

Møller og Møller

Med fem nye spillere i truppen måtte publikum af og til lede efter det rigtige efternavn, når speakeren forlangte måljubel, men på én plads var der ingen forandring.

Unge Kevin Møller afløste midt i 1. halvleg veteranen Bent Møller i målet, og unge Møller, der sidste sæson blev dansk ynglingemester med GOG, lagde ud med at nappe et straffekast fra Stoholms Mikkel Ibsen.

- Det var helt fantastisk for mig at komme ind og tage det straffekast. Jeg kunne ikke have fået en bedre start på sæsonen, sagde den 19-årige keeper, der har imponeret i træningskampene.

Seks mål i rap

Kampens afgørelse faldt dog med Bent Møller tilbage i buret, da Faaborg-forsvaret i otte et halvt minut holdt Stoholm fra scoringer, og så gik de fynske oprykningskandidater fra 21-21 til 27-21.

- Vi fighter os til sejren og kører dem trætte til sidst, hvor vi får bedre fat i forsvaret, sagde Mads Overgaard, der er kommet til fra Kolding IF men også har en fortid i Ejby.

Ny på Faaborgholdet er også fløjen Søren Bisbo, der er kommet til fra Århus GF, og han sprintede sig ligeledes til en fin debut, inden han måtte sætte sig på tribunen efter tre V-tegn fra dommerparret.

Da havde træner Johnny Hviid Sunesen vist, hvordan kortene også kan blandes med succes.

Venstrefløjen Jørgen Henriksen overtog efter pausen dirigentstokken i bagkæden, mens Morten Jensen blev sendt på fløjen, hvor han leverede flere af de perler, der i sæsonens løb skal være med til sikre Faaborg billetten til det forjættede liga-land.

- Vi har hele sommeren trænet med Jørgen Henriksen i bagkæden, men man skal ikke spille alle sine jokere de første 30 minutter, sagde Johnny Hviid Sunesen, der ud over Faaborg regner Lemvig, Midtjylland, Tønder, Ikast, Skanderborg og SønderjyskE som de hold, der kan skyde med om oprykningen.

Det første bytte er nedlagt, men horden af mulige Faaborg-trofæer er endnu stor.

Faaborg sled det første bytte i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce