FCM ydmyger ungarsk storhold i CL-premiere


FCM ydmyger ungarsk storhold i CL-premiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kvindelige danske håndboldmestre fik en flyvende start på Champions League med sikker hjemmesejr.

FC Midtjyllands håndboldkvinder fik søndag en fantastisk indledning på gruppespillet i Champions League.

De danske mestre vandt i Ikast-Brande Arena hele 32-23 over det ungarske hold FTC-Rail Cargo Hungaria, klubben der også er kendt som Ferencvaros.

FC Midtjylland fik ellers en dårlig start i gruppe B-kampen mod den ungarske storklub, der i sidste sæson nåede frem til andet gruppespil i Champions League.

Bagud 1-4 slap hjemmeholdet imidlertid en giftig kontrafase løs, og med syv scoringer på stribe og en ungarsk scoringspause på over 10 minutter blev stillingen vendt til 8-4.

Den gennem hele kampen stærkt spillende Sabine Englert brillerede i FCM-målet og reddede 11 af de 15 første forsøg.

Tre ungarske scoringer i rap betød, at FC Midtjyllands forspring skrumpede til 10-9, men med en stærk slutspurt endte det med en stor dansk pauseføring.

Små 10 sekunder før pausen blev Susan Thorsgaard spillet fri på stregen, og hun sørgede for 16-11 til hjemmeholdet ved pausen.

Der var betænkelige miner på FCM-bænken i begyndelsen af anden halvleg, da FTC-Rail Cargo Hungaria fik reduceret til 16-18.

Tre hurtige danske scoringer senere var magtbalancen imidlertid tippet til FC Midtjyllands fordel, og allerede midt i anden halvleg var ungarerne et hold i opløsning.

Storskytten Zsuzsanna Tomori forsøgte at holde sit hold inde i kampen, men forgæves.

Da Nycke Groot 13 minutter før tid bragte FC Midtjylland foran 27-17, var kampen reelt lukket.

Efter flere ungarske mål i træk måtte FCM-træner Helle Thomsen foran 30-21 alligevel give sine spillere en skideballe under en timeout.

Træneren mindede FCM-spillerne om, at målscoren i indbyrdes kampe kan blive afgørende, hvis der er pointlighed mellem holdene, når gruppen er færdigspillet.

Sabine Englert fortsatte storspillet, og FCM-spillerne tog sig sammen i de sidste minutter og kørte den sikre sejr hjem.

De øvrige hold i gruppe B er storholdet Buducnost fra Montenegro og MKS Lublin fra Polen.

FCM ydmyger ungarsk storhold i CL-premiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce