FCM-træner: Sejr skaber grobund for at gå videre


FCM-træner: Sejr skaber grobund for at gå videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillerne skal være modigere med bolden i de europæiske kampe, mener FC Midtjylland-træner Jess Thorup.

FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup havde sagt det på forhånd.

Hvis FCM skal avancere fra gruppespillet i Europa League, krævede det en sejr i den første kamp på hjemmebane mod Legia Warszawa.

Og den fik FCM med torsdagens knebne 1-0-gevinst i Herning. Der venter dog stadig fem svære kampe, men midtjyderne har vist, at de kan være med.

- Selvfølgelig er jeg glad. Vi har set frem til turneringen, og nu er vi for alvor med i den.

- Hvis vi skulle have en chance for at gå videre fra gruppen, så var det vigtigt at vinde på hjemmebane. Vi spillede en god kamp mod et stærkt polsk hold, og det var en fortjent sejr, mener Thorup.

Legia Warszawas cheftræner Henning Berg havde kort forinden udtalt, at "holdet, der skabte flest chancer, tabte kampen".

- Hvis hjørnespark er en chance, så er jeg enig med ham. Ellers mener jeg, at vi især i anden halvleg havde de fleste chancer. De havde dog en stor chance i slutningen af anden halvleg, svarer Thorup igen.

FCM-træneren var ikke overrasket over polakkernes niveau og formåen.

- Vi så et polsk hold, som vi havde forventet. De var fysisk stærke, gode på dødbolde, og de havde mange hurtige spillere, som skabte problemer for os især i første halvleg

- Men vi blev ved med at tro på os selv og tog kontrollen over kampen i anden halvleg, som vi havde håbet, siger Thorup.

Han vil dog gerne have FCM-spillerne til at turde mere med bolden, så offensiven bliver mere sprudlende.

- Vi skal være lidt modigere med bolden, når vi har den, vi spillede med for mange lange bolde, som var svære at kontrollere. Så vi spillede på deres præmisser i starten af kampen, erkender han.

- Det var den syvende europæiske kamp for os, og vi har tabt en enkelt, og vi ved nu, hvad vi skal gøre - nemlig spille solidt defensivt. Jeg er meget tilfreds med måden, vi vandt på.

- Alle 11 tager del i det defensive. Og vi har blandt andet to centrale forsvarsspillere, som måske spillede den bedste kamp nogensinde. Men vi vil gerne skabe flere chancer, siger Thorup.

I gruppens anden kamp vandt Napoli 5-0 hjemme over Club Brugge.

FCM-træner: Sejr skaber grobund for at gå videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce