FCK-mystik i Kongens Have

Den skinnende flotte FCK-bus holder lige foran Landsarkivet ved Kongens Have i Odense.
Foto: Hardy Hounsgaard

FCK-mystik i Kongens Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mestrenes spillerbus vakte opsigt i Jernbanegade, og måske var spillerne inde i Landsarkivet for at læse om fortidens triumfer, eller gik de på museum?

Det er ikke hver dag, at så flot en bus holder parkeret i Jernbanegade i den centrale Odense. Klos op ad Kongens Have.

Fodgængere, turister og cyklister og alskens godtfolk spærrede øjnene gevaldigt op i tekoppe-dimensioner i eftermiddag, hvis de gik gennem Kongens Have.

For lige dér i Jernbanegade holdt FCK-spillerbussen. Skinnende flot. Som en skarp kontrast til den mægtige, øde slagterigrund på den anden side af Østre Stationsvej.

Der var flere timer til kick-off klokken 20 på Tre-For Park, hvor FCK skal spille mod OB.

Forlængst har FCK sikret sig guldet, og i flere uger har mestrene blot spillet for det fagreste træ i skoven; nemlig æren, som en vis H. C. Andersen netop gik så meget op i.

Forfængelighed er ikke at foragte, og netop sådan en funklende spillerbus er med til at give pondus og skræmme modstander-tilhængerne lidt. Allerede længe inden kick-off.

For bare få årtier siden var det spillerne fra FCK-moderklubberne KB og B1903, der arriverede i Odense efter en tre timers tur med tog eller bus, og som bekendt altid færge, til Odense, når de spillede mod byens storklubber.

For træner Ståle Solbakken er det sidste match med kliken på udebane, og man kunne forestille sig, at det blev markeret på passende vis. Måske med en spadseretur i H. C. Andersens kvarter? Eller hvorfor ikke proppe noget kultur ind i hovederne på spillerne - og på på museum?

Eller var det de yppige wienerschnitzler på Restaurant Målet i Jernbanegade. Der lokkede spillerne? Hos den fodboldgale restauratør Bent Jørgensen? Eller ikke mindst de mange billeder i avis-sportssider på Målet-væggene, eller slappede spillerne af på en af de mange caféer inde på Ove Sprogøes Plads?

Måske holdt Solbakken sin pep-talk på det fine gamle Grand Hotel.

For der skulle vel ske noget ekstra, når FCK-bussen for sidste gang drog ud i provinsen i denne suveræne sæson.

FCK-mystik i Kongens Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce