FC København slog slovenerne


FC København slog slovenerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHAMPIONSLEAGUE: Dansk mester tæt på tredje og afgørende kvalifikationsrunde
NKGORICA FC KØBENHAVN 1-2 CHAMPIONSLEAGUE-KVAL. 1. KAMP

FODBOLD: De danske mestre fra FC København tog i aftes et stort skridt mod et efterår med europæisk fodbold, da københavnerne i den lille slovenske by Nova Gorica besejrede NK Gorica med 2-1.

En samlet sejr sikrer klubben en plads i UEFA Cup'en, men også en plads i tredje og afgørende kvalifikationsrunde til det forjættede Champions League-land.

Her kan en fodboldgigant spænde ben for københavnerne, som mod de slovenske mestre ikke beviste, at de for alvor har klassen til at begå sig i Europa.

Kampens indledning antydede ellers, at de danske gæster ville få en svær aften for foden af det 609 meter høje bjerg Sabotin. Den centrale midtbane med Hjalte Nørregaard og Christian Traoré var konstant i undertal, fordi slovenernes offensive midtbanespiller Sasa Ranic lå langt tilbage og sikrede overtal. Men også fordi de to unge FCK-løver manglede den vigtige evne til at kunne sætte en mand af og skabe overtalssituationer.

Svært for FCK

Og i det hele taget gjorde Goricas variable 3-5-2-opstilling det svært for FCK at skabe målchancer. De danske mestre blev tvunget til at satse på lange bolde frem mod Peter Møller eller på at få kantspillerne til baglinjen. Men også det satte slovenernes taktiske oplæg en stopper for.

Alligevel var det kanterne, der stod bag københavnernes første forsøg, da Janne Saarinens indlæg blev forlænget til Michael Silberbauer, der dog ikke nåede helt frem til bolden.

Nu afgøres Europa Cup-kampe som bekendt over to kampe, så derfor var de manglende københavnske målchancer ingen katastrofe. Slet ikke fordi slovenerne overhovedet ikke magtede at spille sig igennem FCK's bageste kæde. Københavnernes træner Hans Backe havde ellers forberedt sig på et slovensk mandskab, som slog nogle giftige kontraangreb, men det var ikke tilfældet denne tirsdag aften.

Traoré skadet

FCK's centrale midtbane har trukket mange overskrifter i ugerne op til kampen, fordi jagten på en forstærkning foreløbig har været resultatløs. Nørregaard og Traoré skulle derfor bevise, at de også havde klassen til europæisk fodbold, men det nåede de unge FCK'ere ikke at bevise, før Traoré faldt uheldigt og slog skulderen af led efter små 20 minutter.

Den endnu yngre Martin Bergvold kom ind i stedet, og det satte faktisk mere gang i københavnerne, fordi Bergvold, der fik sit gennembrud hos FCK i sidste sæson, har evnen til at drible forbi modstanderne. Samtidig har han modet til at trykke af fra distancen, hvilket han to gange viste lige efter sin entré på banen. Forsøgene voldte dog ikke slovenernes målmand de store problemer.

Santos på pletten

Problemer fik Gorica til gengæld efter 43 minutter, hvor FCK for første gang i kampen havde et rigtigt gennemspillet angreb. Lars Jacobsen og Bergvolds flotte opspil sendte Silberbauer mod baglinjen, hvor han efter et smart træk spillede den ind til Peter Møller, der fandt en helt fri Alvaro Santos. han skulle blot sætte foden på bolden for at bringe FCK på sejrskurs.

At målet kom efter opspil i højresiden var ingen overraskelse, for Jacobsen og Silberbauer virkede skarpere end Saarinen og Jesper Bech på venstresiden.

Den nye finne blev da også i omklædningsrummet efter pausen, fordi hans lyskeproblemer, der havde været tydelige i første halvleg, tvang FCK til en udskiftning, som gav officiel debut til Dan Thomassen, der i sommeren er hentet hjem fra italienske Padova. Men Thomassen er ikke back, og han fik hurtigt problemer i defensiven.

Slovensk sats

Slovenerne, der satsede mere offensivt i 2. halvleg, satte angrebene ind i Thomassens side, og 11 minutter efter pausen satsede den nye FCK'er alt for hovedløst og blev afdriblet af Goricas Ales Pus. Han lagde et flot indlæg ind i hovedet på den bosniske angriber Aleksander Rodic, der udlignede til stor glæde for de små 2000 tilskuere på Sportni Parks enlige tribune.

Kort efter var slovenerne igen tæt på, men ellers sad FCK også i 2. halvleg på styringen.

Møller brugte hovedet

Konstant udfordrende Bergvold fik ikke det straffe, som klart blev begået mod ham, og endnu et Silberbauer-ryk endte med at blive sendt op mod de Julijske Alper af Møller. Den afbrænder fik "32" dog revanche for midtvejs i 2. halvleg, da han flot steg til vejrs og headede FCK til sejr og tæt på tredje runde.

Der er returkamp i Parken onsdag den 4. august.

FC København slog slovenerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce