FC Fyn tæller ned til Brabrand-brag


FC Fyn tæller ned til Brabrand-brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Luths sejrsmål giver Viggo Jensens hold gode kort

FODBOLD: FC Fyn varmede op til næste søndags topgyser mod Brabrand med en tændt indsats og en vital sejr i Aalborg.

På en dag, hvor nordjyderne i 1. halvleg lignede en skræmmende modstander med større fysik og skarphed, fik gæsterne vendt kampen ved at finde hidtil ukendte kræfter frem, og man kan håbe, at det var et tegn på, at træner Viggo Jensens seje arbejde for alvor er ved at slå rødder.

Nu kan FC Fyn med fire sejre i træk sikre sig oprykningskampe, men Brabrand viste med 4-0 over Jetsmark, at ambitionen og formkurven er lige så skarp i det århusianske, så det ligner en tæt forestilling på Odense Atletikstadion.

AaB stillede med det ventede hold af talenter, tilsat færøsk landsholdsrutine i forsvaret med Jon Roi Jacobsen og brasiliansk teknik i front ved Caca.

Under dybt mentalt pres

FC Fyn-spillerne skulle lige vænne sig til, at de hele tiden blev presset og skubbet langt mere intenst, end de er vant til, og den normalt så overbevisende Jacob Schoop havde det eksempelvis svært i 1. halvleg. For det meste druknede gæsternes spil i hjemmeholdets veltrimmede organsation.

Hele tiden frygtede man, at Caca, der for det meste luntede rundt i front, ville eksplodere i et målgivende ryk, og da det skete kort før pausen, var FC Fyn under dybt mentalt pres.

FC Fyn kom skidt i gang med nogle frustrations-advarsler, og da Mads Overgaard ramte stolpen med et langskud, og Lwasi Sahula kiksede en oplagt chance, skabt af Jesper Luth, anede man en skæbnesvanger dag for oprykningsdrømmen. FC Fyn spillede såmænd ganske fint, men holdet er før klappet sammen under lignende omstændigheder på de arrede jyske slagmarker.

I pausen rokerede Viggo jensen rundt på formationen. Kenneth Andersen, der slæbte rundt med en advarsel, blev udskiftet med Henrik Fagerberg. Midterforsvareren Klavs Larsen røg ud som højre back, Morten Panduro blev rykket ned i midterforsvaret, og Fagerberg overtog Panduros midtbaneplads.
2. division, VEST
AaB- FC Fyn 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 (41): Caca spilles fri i feltet og tøffer bolden ind i mål med et velplaceret strømpeskud bag Thomas Mikkelsen.

1-1 (54): Lwasi Sahula nærmest knokler bolden ind efter en tackling med AaB-keeper Ivo Vadbec.

1-2 (77): Jesper Luth spilles inden om backen af Klavs Larsen, tæmmer bolden skarpt og ydersidesparker kuglen ind bag Vadbec.

Advarsler: Kenneth Andersen, Lars Jørgensen og Mark Tubæk, FC Fyn.

Bedste spillere: Noel Seka, FC Fyn og Caca, AaB.

Holdopstilling: FC Fyn: Thomas Mikkelsen - Kenneth Andersen (46: Henrik Fagerberg), Klavs Larsen, Noel Seka, Ken Ragus - Jesper Luth, Morten Panduro, Lars Jørgensen, Jacob Schoop - Lwasi Sahula (67: Mark Tubæk), Mads Overgaard.

Dommer: Lars Halskov (virkede overmatchet af tempo og intensitet)

Næste kamp: Søndag den 1. juni kl. 19.00: FC Fyn-Brabrand.

Bemærkninger: FC Fyn uden den skadede Mlungesi Mchunu

Rokeringer hjalp

Nu kom der bid i FC Fyn.

Noel Seka var en klippe i forsvaret, og venstrefoden Ken Ragus viste autoritet som konstruktiv back.

I højresiden stred Jesper Luth hårdt, og selv om førstegangs-berøringen stadig kan forbedres, så Luth med det skarpe antrit skaffer sig bedre skudvinkler, så lykkedes manøvrerne bedre sidst i kampen. Som ved sejrsmålet, der var elegant og køligt udført med et ydersidevip forbi AaB-målmanden.

Mark Tubæk blev igen sendt ind som joker den sidste halve time, og selv om Tubæk stadig har for mange boldtab, så afslørede han noget selvtillid og frækhed, som FC Fyn kan bruge i slutfasen. Der er dog stadig langt til det høje niveau, som Jacob Schoop genfandt i 2. halveg. Frontløberen Mads Overgaard bankede et par gange på til scoring og skal finde de sidste vilde marginaler på søndag.

Det blev en intens konfrontation i de sidste 20 minutter, men FC Fyn stod distancen, og målmand Thomas Mikkelsen voksede i sikkerhed, så det til sidst var en jublende FC Fyn-lejr, der med den gnist som ballast kan tælle ned til Brabrand-braget med fortrøstning.

FC Fyn tæller ned til Brabrand-brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce