Ny formand: Det underskudsramte holding-selskabet FC Fyn Group A/S kan blive nedlagt.
Fodbold: FC Fyn vil helt i tidens i tidens tegn formentlig strømline strukturen og koncentrere arbejdet om selve fodbold-selskabet.

Den netop nyvalgte formand Klavs Larsen, der efterfølger Poul Jensen som frontfigur i aktieselskabet, spår en nedlæggelse af det overliggende selskab, FC Fyn Group A/S.

Dette selskab, hvor flere af nøglepersonerne i FC Fyn A/S var gengangere, blev stiftet for skaffe indtægter fra andre kilder end fodbold, og samtidig kunne FC Fyn Group A/S tage den største del af den økonomiske risiko.

Men det seneste regnskab for FC Fyn Group A/S viser et minus på 2,2 millioner, og egenkapitalen er dermed mere end halveret.

- Det er primært fortidens aktiviteter, som endnu slår igennem i regnskaber, eksempelvis investeringer i aktier. siger Klavs Larsen fra FC Fyn A/S og henviser til, at finanskrisen også her kostede dyrt.

Andre forudsætninger

- FC Fyn Group er skabt i en periode, hvor forudsætningerne i samfundet var helt anderledes. Det er nok tvivlsomt, om man fremadrettet er i stand til at skabe indtægter uden om kerneproduktet.

- Det er vel en erkendelse hos stort set alle fodboldklubber, og derfor kan jeg godt forestille mig, at FC Fyn Group simpelthen bliver nedlagt, siger Klavs Larsen.

Den nye formand skal sammen med fem andre FC Fyn-ledere inden turnerings-premieren i 1. division barsle med en plan for en ny organisation, og der er samtidig behov for en kapitaltilførsel.

I 1. division prøver eksempelvis Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub for tiden på samme vis at få tilført ny kapital, omend i et langt større omfang.

FC Fyn har premiere i 1 division søndag den 21. marts mod AB.
  • Fyens Stiftstidende